Reklam

Olimpiyatlarda 4.Tur: Genelde Kazakistan ile Yenişemedik, Bayanlarda İspanya'ya 3-1 Yenildik
Pazar, 16 Kasım 2008 16:46

img_5507

38.Satranç Olimpiyatları'nın dördüncü turunda Türkiye, Genel Kategoride Kazakistan ile 2-2 berabere kalırken, Bayanlarda reyting ortalaması milli takımımıza göre oldukça yüksek olan İspanya'ya 3-1 yenildik. IM Kıvanç Haznedaroğlu 4/4 yaparak Olimpiyada iyi başladı. Türkiye'nin beşinci turdaki rakipleri ise Genel Kategoride Letonya, Bayanlarda ise Finlandiya oldu.

Letonya takımı Türkiye gibi dengeli sayılabilecek bir takım. GM Miezis, GM Sveshnikov, GM Meijers, GM Lanka ve Samolins'ten oluşan takımın oyuncularının reytingleri arasında sadece 100 puan fark var. Bayan Milli Takımı ise Finlandiya karşısında güçlü İspanya karşısında aldığı mağlubiyetin yaralarını sarıp boş güne moralli girmeye çalışacak.

Günün önemli maçında son iki Olimpiyadın şampiyonları Ukrayna ve Ermenistan Genel Kategoride berabere kalıdı. Almanya-1 İspanya'yı 2,5-1,5 yenerek Hindistan'ı aynı skorla geçen Rusya ile birlikte 8 puanla liderliğe yükseldi. Bayanlarda ise Ermenistan'ı 3,5-0,5 yenen Çin ve Sırbistan'ı 2,5-1,5 yenen Polonya yine 8 puanla liderliği paylaşıyorlar.



Olimpiyat Günlüğü (16.11.2008)


Fotoğraf galerisini bu sabah yerel saat ile 11:00'de başlayan ve Olimpiyat'ın elçileri arasında yer alan Alman pop sanatçısı Vaile (Veyil okunur) ve satrançla matematiğin ilişkisi üzerine kitap yazan Prof.Christian Hesse'nin "Satranç, Zeka ve Güzellik" konulu panelinden fotoğraflar yer almaktadır. Panel, Olimpiyat dönemi boyunca "Satranç Dünyası" adıyla anılan Şehir Holü'nde yapıldı. Satrancı çok seven ve Almanya'daki her önemli etkinliğe gelen Vaile'e bugün "iltias geçtik" ve fotoğraf galerisinde güzel sanatçının sabah çekilmiş birçok fotoğrafına yer verdik.

Sporcular akşam yemeklerini bu holde yiyorlar ve Olimpiyat için Dresden'de Kongre Merkez-Oteller-Şehir Holü'nü kapsayan tramway hattında akkreditasyon kartı olan sporcu ve gazeteciler bedelsiz seyahat edebiliyorlar. Fotoğraflar şu anda siteye yüklenmektedir. Dresden'den çekilen fotoğrafları "Dresden" başlığında önümüzdeki günlerde ayrı bir kategoriden görebilirsiniz.  Bütün dünyanın beğenerek izlediği GM Robert Fontaine ve Gerard Demuydt'un Europe Echecs için hazırladığı görüntülü haberleri artık TSF'den de görebileceksiniz. 

Takip edenlere günün en kritik maçının Genel Kategori'deki birinci masada son iki Olimpiyat Şampiyonunu buluşturan Ermenistan(2006 Şampiyonu)-Ukrayna(2004 Şampiyonu) maçı olduğunu söyleyelim.(16.11.2008 19:02)

2006 yılındaki İspanya ile oynadığımız maçın masa sonuçları şöyle oluşmuştu:

Masa 24 Spain (ESP) Elo - 41 Türkiye (TUR) Elo 1½:1½
14.1 WGM Calzetta Ruiz Monica 2317 - WGM Atalık Ekaterina 2393 0 - 1
14.2 WGM Delgado Crespo Mairelys 2296 - WFM Topel Zehra 2132 ½ - ½
14.3 WIM Llaneza Vega Patricia 2276 - WIM Çınar Çorlulu Niüufer 2043 1 - 0

Kazakistan ile bugünkünden çok daha zayıf bir kadrosuyla karşılaşıp 2,5-1,5 kazanmıştık. Bugün kadroda GM Savdavakasov gibi bir büyükusta yok; ancak Kazakistan en güçlüye yakın bir kadroyla karşımızda.



Genel Kategoride Milli Takımımız Kazakistan'la Yenişemedi

34 Kazakhstan (KAZ) Rtg - 50 Türkiye (TUR) Rtg 2-2
GM Kazhgaleyev Murtas 2640 - GM Gurevich Mikhail 2634 1:0
GM Kotsur Pavel 2563 - IM Can Emre 2464 ½-½
GM Ibrayev Nurlan 2448 - IM Erdoğdu Mert 2449 ½-½
IM Zhumabayev Rinat 2490 - IM Haznedaroğlu Kivanc 2436 0:1

img_5505

IM Emre Can, Milli Takımlar Menajeri Özgür Solakoğlu ve IM Mert Erdoğdu

Erkek Milli Takımımız, güçlü; fakat Türkiye'nin baş edebileceği izlenimi yaratan bir takımdı ki IM Haznedaroğlu'nun güzel galibiyeti, IM Emre Can'ın ve IM Mert Erdoğdu'nun beraberlikleriyle Türkiye 2-1 öne geçti; fakat GM Mikhail Gurevich piyon geride olduğu kale oyunsonunda GM Kazhgaleyev'e yenilince galibiyeti kaçıran taraf Türkiye oldu. Takımımızla birlikte olabildiğim süreler kısıtlı; fakat izlenimlerim takımımızın ciddi olmakla birlikte keyifli olduklar yönünde. Yani çok olumlu bir hava var.

Akşam yemeği dönüşü 23:00 sularında takım toplantısının sona ermesiyle odalarına çeken sporcularımız sabah da hazırlıklarını antrenörlerle gözden geçirdikten sonra maça çıkıyorlar.

img_5507

İlk dört maçını yansıtan IM Kıvanç Haznedaroğlu'nun gülümsemesi sanırım ne demek istediğimi daha iyi yansıtıyor.

img_5516

Genç yıldızımız FM Mustafa Yılmaz da takım arkadaşlarını yalnız bırakmıyor ve milli takımımızın yanı sıra üst masalardaki dünya yıldızlarının maçlarını da dikkatle izliyor.

Bayanlarda -İspanya'ya 3-1 Yenildik

42 Türkiye (TUR) Rtg - 22 Spain (ESP) Rtg 1:3
WIM Topel Zehra 2214 - FM Pares Vives Natalia 2299 ½-½
WIM Yıldız Betül Cemre 2219 - WGM Vega Gutierrez Sabrina 2278 0:1
WFM Öztürk Kübra 2254 - WGM Delgado Crespo Mairelys 2277 ½-½
WFM Bayrak Aslı 2005 - WIM Llaneza Vega Patricia 2246 0:1

img_5542

Bayanlarda Türkiye'ye göre reyting ortalaması yüksek görünen İspanya'ya 3-1 yenilirken, WFM Öztürk ve WIM Topel berabere yaparak takıma masa puanlarını getirdiler. Birinci masada WIM Topel, kolay maç kaybetmeyen ve mücadeleci bir görüntü sergiliyor. Bu ilerleyen turlarda önemli sonuçlar almamızı sağlayabilir.

img_5544

WFM Kübra Öztürk

4.turda Ukrayna ve Ermenistan'ın arasındaki maçta, iki satranç devinin mücadelesinde kazanan olmadı ve bütün partiler berabere bitti. İkinci masada ise ev sahibi Almanya, İspanya'yı 2,5-1,5 yenerek önemli bir galibiyet alıp liderlik koltuğunu Rusya ile paylaştı. Olimpiyadın en ilgi çekici takımlarından birisi hiç şüphesiz Norveç. Dünyanın dört numarası Magnus Carlsen'in başını çektiği Norveç aynı zamanda GM Johannessen ve oldukça güçlü bir IM olan Hammer (reytingi 2522) genç bir takım. Takımın ağabeyi ise Carlsen'in eski hocası ve Beşiktaş'ta da kısa bir süre oynamış olan eski futbolcu büyükusta Agdestein. Norveç, dün İngiltere ile berabere kalırken Carlsen Adams'ı yenerek görevini fazlasıyla yaptı; fakat Howell Johanessen'i yenince maçta kazanan taraf olmadı.

Rusya, Hindistan'ı 2,5-1,5 yenerken galibiyeti alt masalarda Grischuk'un Surya Shekhar'ı ve dördüncü masada dünyanın iki numarası(!!) Morozevich'in Chanda'yı yenmesi getirdi. Peter Leko ve Judit Polgar'ın bir arada oynadığı Macaristan Romanya'yı 3-1 yendi.

Günün bir başka ilginç maçının taraflarından dört ülke şampiyonunun (Kamsky, Nakamura, Onischuk ve Shulman) Azerbaycan'a 3-1 yenilmesiydi. Azerbaycan'a 2 puanı Radjabov ve Mamedyarov'un Kamsky ve Nakamura karşısındaki galibiyetleri getirdi. Bir başka ilginç sonuç ise Hollanda'nın Faroe Adaları'ndan, ancak 2,5 puan kopartabilmesi oldu.

Bu sonuçların ardından Almanya ve Rusya 8 puanla liderliği paylaşıyorlar. Çok sayıda takım da 7 puanla onları izliyorlar. Türkiye 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 36.sırada yer alıyor. Beşinci turun ardından Salı günü boş gün. Bugünün en önemli etkinliği ise Olimpiyatlar'ın ünlü Bermuda Partisi. Parti her zaman boş günden önce oluyor ve sabah saatlerine kadar devam ediyor. FIDE'nin Hazinedar'ı olan Bermudalı (İngiltere doğumlu) Nigel Freeman partinin organizatörüdür.

Bayanlarda ise Macaristan-Gürcistan maçında kazanan çıkmazken, Vajda Dzagnidze'yi, Denizli Yeşilköy'ün oyuncularından Lominesihvili ise WGM Rudolf'u yenince maç 2-2 berabere bitti. Hindistan, ev sahibi Almanya'yı IM Sachdev ve WGM Gomes'in kazanmasıyla 3-1 yendi. Günün önemli maçında Çin, Ermenistan'ı 3,5-0,5 yenerken Polonya da Sırbistan'ı IM Rajlich ve WIM Majdan'ın galibiyetleriyle 2,5-1,5 yendi ve liderliği paylaşır konuma geldi.

GM Alexandra Kosteniuk'un dinlendiği maçta Rusya, Endonezya'yı 4-0 yendi. Olimpiyat Şampiyonu Ukrayna ise kötü bir gün geçirdi ve GM Kateryna Lahno'nun dinlendiği günde Litvanya'yı geçemedi. WIM Daulyte, IM Ushenina'yı yenip, WGM Zdebskaja Ziogaite'yi yenince mç 2-2 bitti.

Dördüncü turun ardından Çin ve Polonya 8 puanla liderliği paylaşırken, 3 galibiyet 1 beraberliği olan Polonya, Rusya, Macaristan, Gürcistan ve Hindistan 7 puanla 2-6.dereceleri paylaşıyor. Beşinci turda Çin-Polonya karşılaşmasının yanı sıra 7 puanlı takımlardan bayan satrancının iki süper gücü Rusya ve Gürcistan arasındaki maç da çok ilgi çekecek.

img_5380

Pazar günü saat 11:00, sporcuların akşam yemeklerini de yedikleri Şehir Holü'nde "Satranç, Güzellik ve Zeka" konulu panel. Olimpiyadın iki elçisini buluşturuyor...

img_5382

Şehir Holü'ndeki kulede solda Olimpiyat afişini de görmek mümkün. Yakında yayınlayacağımız Dresden galerimizde bu tarz görüntülere çok rastlayacaksınız.

img_5341

Vaile, satrançla nasıl tanıştığını anlatıyor (Kötü Almancam'dan anlayaibildiğim kadarıyla diye umuyorum!)

img_5343

Prof.Christian Hesse, satranç ve matematiğin ilişkisini inceleyen bir kitap da yazmıştı. (Almanca)

img_5390

Olimpiyat için kullanılan ve akkreditasyon kartı olan sporcu ve gazetecilerin ücretsiz kullanabildiği tramvay

img_5434

Vaile, yaklaşık 1,5 saat süren sohbetin ardından şarkı da söyledi...Sesinin çok güzel olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Henüz Almanya'da ne kadar ünlü olduğunu çözemesem de tarzının Türkiye'ye de gelen ünlü Tori Amos'a benzettim.

img_5434 img_5446

Satranç elçisine geçtiğimiz iltimas devam ediyor, herhalde bir daha TSF web sitesinde piyanonun başında şarkı söyleyen bir sanatçının fotoğraflarını görmeniz uzun zaman alacak.

img_5499

Tabii ki Prof.Hesse ile satranç da oynadı

img_5502

GM Dusko Pavasovic ,Slovenya'nın birinci masası

img_5503

Moldova'da satrancı kitleselleştirmek için çalışmalar yapan GM Viktor Bologan

img_5522

Malavi'nin 1.masası Joseph Chalemba

img_5524

ve ikinci masası Chiletso Chipanga

img_5519

Antakya Briç ve Satranç Kulübü'nde de birinci masa oynayan tanıdık bir yüz Belçika'nın Türk asıllı oyuncusu FM Cemil Gülbaş

img_5517

Fransa: GM Etienne Bacrot, GM Maxime Vachier-Lagrave, GM Vladislav Tkachiev ve GM Laurent Fressinet

 

img_5526

Libya'nın birinci masası Khawla Elfelo

img_5531

Tajikistan'ın birinci masası(ana listedeki birinci masa dinlendiği için) Gaziantep'teki Dünya Gençler Şampiyonası'ndan tanıdığımız Nadezhda Antonova

img_5536

Gaziantep'te konuşma imkanı bulduğumuz için daha da iyi tanıdığımız WFM Sona Pertlova da Çek Cumhuriyeti'nde oynuyor.

img_5551

İran ve birinci masaları WIM Atousa Pourkashiyan

img_5540

Basın toplantısına da gelen şapkalı WFM Kieran Lyons

img_5552

Kolombiya takımı da formalarıyla oynuyor.

img_5549

Eski Dünya Şampiyonu GM Antoaneta Stefanova, Bulgaristan'ın birinci masasında

img_5554

Sahnedeyiz!! GM Alexei Shirov

img_5556

Rakipleri Almanya'nın ilk iki masası Naiditsch ve Khenkin

img_5561

GM Levon Aronian

img_5565,

GM Maia Chiburdanidze, her zamanki gibi şapkasıyla

img_5568

Türkiye'de Dünya Gençler Şampiyonu olan iki isim, Avrupa Kulüpler Kupası'nda da takım arkadaşı olan IM Harika Dronavalli ve seyircilerin en çok ilgi gösterdiği isimlerden birisi olan IM Elisabeth Paehtz.

img_5569

IM Tania Sachdev ve IM Harika Dronavalli bir arada

img_5581

Michael Adams ve Magnus Carlsen (yanında da Simen Agdestein)

img_5586

GM Vladimir Kramnik ve GM Peter Svidler

img_5589

En sonunda salonda yakaladığımız dünyanın en yüksek reytingli satranççısı ve eski dünya şampiyonu GM Veselin Topalov ve sekondantı GM Ivan Cheparinov. (Bulgaristan)

img_5593

Takım kaptanlrı ve VIP'ler için salonda oturabilecekleri bir bölüm de var.

img_5571

Her gün için önceden 1000 ayırtılmış bilet ve her gün gelen ekstra ziyaretçileri düşününce buradaki kalabalığın, Kongre Merkezi'ndeki toplam satrançseverlerin küçük bir bölümü olduğu söylenebilir

img_5577

İngiltere Satranç Federasyonu Başkanı Gerry Walsh ve Almanya Satranç Federasyonu ve Avrupa Satranç Birliği'nin (ECU) Genel Sekreteri Horst Metzing.

img_5595

Türkiye Kulüpler Şampiyonası'nda Türkiye İş Bankası Satranç Ligi'ne çıkan Ramazan Savaş İlköğretim Okulu'nun birinci masası GM Serhan Guliyev

img_5600

GM Klaus Bischoff Almanca yorumlara başlıyor...

img_5631

...GM Susan Polgar İngilizce devam ediyor.


img_5597

Çocuklar da onları dikkatle dinliyor.

 

TSF Standında Hareketli Saatler

turk2


Hem 2012 Satranç Olimpiyatları adaylığı için yoğun bir lobi çalışması yapan hem de dünya satrancının sorunlarına çözüm arayan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı,Suriye Satranç Federasyonu Başkanı Hani El-Bitar ile birlikte. Yazıcı ile sadece otele giriş yaparken karşılaşmıştı ve bu fotoğrafı da WGM Anastasiya Karlovich çekmiş.

img_5601

TSF Standı artık daha hareketlii...TSF ekibine Cumartesi günü Genel Sekreter Erman Üsküdarlı da katıldı; ama Başkan'ı yakalamak zor...

img_5622

...Sonraki gelişimizde Yazıcı'yı yakalıyoruz! TSF Başkanı ve FIDE Başkan Yardımcısı Amerika Kıta Başkanı Jorge Vega ile birlikte...

img_5625

FIDE Başkan Yardımcılarından Lewis Ncube (okunuşunu fonetik alfabesi kullanmadan yazmak imkansız!)

img_5626

Veda etme vakti...

 

img_5628

Sonuçlar tabii ki salonun dışındaki büyük panolarda asılı

 

Basın Merkezi


img_5616

Bugün Macauley Peterson ve Europe Echecs'ten Gerard Demuydt ile başlıyoruz. Peterson, TSF ekibiyle aynı otelde kalıyor ve kendisiyle uzun uzun sohbet ettik. Onun süper turnuvalarda hazırladığı harika videolarını da gelecekte TSF'de izleyebileceksiniz.

img_5608img_5609

Alman oyunculardan Melanie Ohme Olympiad TV'ye röportaj veriyor

img_5614

Daha tanıdık bir isim...Elizabeth Paehtz de bir TV kanalına röportaj veriyor.

img_5613

Satranç dünyasındaki bütün ünlü oyuncuların en güzel fotoğraflarını çeken Cathy Rogers, ve yanıdaki de eşi GM Ian Rogers

 

img_5634

 

 

 

GM Yuri Razuvaev 64 dergisinden Misha Savinov (aynı zamanda Chesspro

, ChessCafe, ChessBase gibi birçok websitesinde haberleri yayınlanmıştır)

 


 

 

 

img_5651

Basın toplantısının en renkli konuklarından biri 10 yıldır Almanya'da yaşıyan ve artık Almanya adına oynayan Letonya asıllı Daniel Fridman. GM Fridman, ABD Şampiyonu IM Anna Zatonskih ile evli ve bir çocukları var. Fridman, oldukça sempatik bir isim ve basın toplantısında da Zatonskih ile satranç dünyasının en kuvvetli çiflterinden birisi olmaları ve evlilik hayatının nasıl sürdüğüyle ilgili bir soruya "Eğer birimiz oynamazsak kötü!" diye esprili bir yanıt verdi.

img_5650

WFM Kieran Lyons

img_5649

GM Lars Bo Hansen İşletme alanında kariyer yapan bir akademisyen ve İşletme dünyasında satrancın nasıl stratejik kararlar alınmasına yardımcı olduğunu irdelediği bir kitabı da var.

img_5660

FIDE Genel Sekreteri Ignatius Leong aynı zamanda Olimpiyadın başhakemi.

Eski Türkiye Şampiyonu ve AYGEG Antrenörlerinden FM Hakan Erdoğan'dan CANLI Yorumları
(İstanbul-Gambit Satranç Merkezi'nden)

picture 008

17:28

IM Haznedaroğlu oyunda 17. Kf3 hamlesinden sonra siyahın e6 blokesini iyi düşünmesi gerekiyor.

17:32

IM Can oyununda şu anda oynanan 16. e5 hamlesi çok ilginç bir hamle, dxe5 zorunlu gibi görünüyor...IM Can'ın oyunu karıştırma düşüncesi işe yarayabilir; çünkü bu tür konumları severek oynuyor.

17:35

IM Erdoğdu oyununda siyah güzel bir alan kazanmış görünüyor ama e5 ile merkezi dağıtma fikrine dikkat etmesi gerekiyor. 17. hamlede siyahın rok atarak vezir kanadında bir girişime başlaması uygun olabilir.

17:40

WIM Topel oyununda şu anda ilginç bir durum oluşmuş; çünkü siyah Fc8 hamlesi ile iyi bir durumun başlangıcını yakalayabilir. Bununla birlikte fili geri çekmek pek de mantıklı gözüken bir hamle değil. Bulunması zor bir hamle gibi görünüyor.

17:55

GM Gurevich bana göre şu anda beraberliğe oynuyor. Beyazın konumu biraz iyi, ama Gurevich bu tür konumları çok rahat oynar. Zamanının az olması sorun olabilir.

18:01

WIM Yıldız oyununda beyaz İskoç Açılışı'nda çok bilinmeyen bir varyantı oynamış. Şu anda beyaz alan üstünlüğünü ele geçirmiş ve iyi durumda.

18:06

WFM Öztürk'ün oyununda beyazlar temiz bir üstünlük elde ettiler. Şimdi zayıf vezir kanadı piyonlarına iyi bir hücum yapılabilir.

18:20

GM Gurevich, oyununda c5 piyonunu kaybetmiş; ama beyazın atı çok kötü bir umut olabilir.

18:25

IM Can'ın partisinde 23. Ad7 hamlesi ile beyaz artık üstünlük için çalışacak. 23. .., Kbd8 24. Af6!'dan sonra eşit ve ya hafif üstün bir durum.

Haznedaroğlu e6 blokesini söktü, beyaz açık bir konuma ulaştı taşlarının tümü etkin. İyi durumda.

18:32

Topel'in oyununda çok tehlikeli bir durum oluşmuş; ama beyaz e5'teki siyahın çok güçlü filini değişerek eşitliği sürdürebilir.

18:35

Öztürk eşit bir konumda oyun berabere bitecek gibi...
18:35-19:10
Yıldız beyazın 18. Fg2'sini iyi şekilde değerlendirip 18. .., Fg4 hamlesi ile rahatladı gibi. Bayanlarda Öztürk dışında iyi konumda değiliz.

Erdoğdu 23. hamlesinde exd5 ile merkezde üstünlük sağlayacak. Can siyahla o zor konumdan sadeleştirmeyi başararak çıktı ve beraberliği yakaladı. Haznedaroğlu kazanç konuma zaten e6 blokesini çözdüğünde girmiş. Sonrasında teknik olarak kazancı getirmek üzere...

Mişa 1 er eksik kale oyunsonunda beraberliğe çalışıyor..

19:11

Erdoğdu maçı çok ilginçleşti... Siyah bir piyon fedasıyla oyunu karıştırıyor.

19:22

Erdoğdu hiç beklenmedik şekilde kötü bir oyunsonuna girdi. Etkin taşları var bunu değerlendirmek istiyor.

19:55

Topel biraz kötü durumda ama beraberlik umudu var.

20:00

Erdoğdu oyunsonunu teorik bir konuma getirdi. Teorik oyunsonu konumlarını bilmek çok önemlidir. Ustalık düzeyi ndeki satrancın temel taşıdır. Konum kötüyken aynı bu partideki gibi beraberliğin sağlanabileceği konumlara indirgeyebilmek için bu konumları bilmek önemlidir. Erdoğdu, bunu başardı. Gençler, iyi bir hava yakalamış durumda.

21:05

Topel kale file karşı kaleyle beraberlik arıyor. Bu konum teorik olarak beraberlik olmasına karşın pratikte çoğunlukla kazanç oluyor.

SON

Europe Echecs Videoları




GM Robert Fontaine ve Gerard Demuydt tarafından hazırlanmıştır. Kendilerine TSF'de yayınlanmasını izin verdikleri için teşekkür ederiz.

ozgur



















Özgür Akman/Dresden
(Fotoğraf:Anastasiya Karlovich)




Önceki Haberler

logo2

-3.Turda da Millilerden Çifte Galibiyet, Türkiye:3 Panama:1, Türkiye(Bayan):4 Malta:0,Yeni Rakipler Kazakistan ve İspanya (15.11.2008)

-2.Turda Bayanlar Güney Afrika'yı 2,5-1,5 Yendi, Erkekler Tunus'u 3,5-0,5'la Geçti, 3.Turda Rakipler Malta ve Panama (14.11.2008)

-38. Satranç Olimpiyatları 1.Gün: Erkeklerde İngiltere'ye 2,5-1,5 , Bayanlarda Slovakya'ya 3-1 Yenildik (13.11.2008)

-Olimpiyatlar Başlıyor! Rakipler Erkeklerde İngiltere ve Bayanlarda Slovakya! Canlı Sonuçlar TSF'de!(12.11.2008)

-38.Satranç Olimpiyatları Rehberi (11.11.2008)

-2008 Dresden Satranç Olimpiyatları Milli Takımları (10.11.2008)

 

« GERİ DÖN


friendship2012 ufak
emektar2012 banner ufak
tcy2012 banner gif
eiwcc2012
tr2012afisufak
banner kadinlar2012
banner_tactic

İL HABERLERİ

  • 0
  • 1
  • 2
prev
next

Fethiye Gençlik Kupası Tamamlandı

News image

Fethiye 19 Mayıs Atatürk ve Gençlik Kupası Satranç Turnuvası beş kategoride 220 sporcunun katılımıyla 12-13 Mayıs 2012 tarihlerinde Fethiye Vali Recai Güreli İlköğretim Okulu Turgan ...

Devamı..

Giresun Aksu Festivali Satranç Turnuvası

News image

Uluslararası Giresun Aksu Festivali kapsamında geleneksel olarak düzenlenen ödüllü satranç turnuvası bu yıl 19 - 20 Mayıs Cumartesi ve Pazar günleri düzenlenecektir. Turnuva Olimpik yüzme ...

Devamı..

Marmaris Belediyesi Başkanlık Kupası

News image

Marmaris Belediyesi Başkanlık Kupası 19-20 Mayıs 2012 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Turnuva ile ilgili tüm detaylar www.marmarissatranc.com sayfasında yer ...

Devamı..

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Törenleri

News image

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle Ankara Arena Spor Salonunda 19 Mayıs 2012 saat 16:00’da düzenlenecek törenlere on-line kayıt yaptıran sporcularımızın isimleri ...

Devamı..

2. Çekmeköy İlçe MEM Alemdar Çatalmeşe İO Satranç Turnuvası

News image

Çekmeköy Belediyesinin desteği ile 2. Çekmeköy İlçe MEM Alemdar Çatalmeşe İO Satranç Turnuvası 08 - 09 Mayıs 2012 tarihlerinde başlıyor. Turnuva ile ilgili tüm detaylar ...

Devamı..

Özel Ekin İlköğretim Okulu 13. Geleneksel Satranç Turnuvası

News image

Özel Ekin İlköğretim Okulu 13. Geleneksel Satranç Turnuvası 19 Mayıs 2012 Cumartesi günü okul yerleşkesinde gerçekleştirilecektir. Turnuva ile ilgili tüm detaylar yönergede bulunmaktadır.Turnuva ...

Devamı..

12. Geleneksel Bahar Kupası 19 Mayıs Satranç Turnuvası

News image

12. Geleneksel Bahar Kupası 19 Mayıs Satranç Turnuvası 12-13 Mayıs 2012 tarihlerinde Samsun'da gerçekleştirilecektir. Açık ve 14 yaş altı olmak üzere iki ayrı kategoride yapılacak ...

Devamı..

Isparta'da Atabey 2. Geleneksel Gazi Ertokuş Bey Turnuvası

News image

Atabey 2. Geleneksel Gazi Ertokuş Bey Satranç Turnuvası, Atabey Kaymakamlığı, Atabey Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve TSF İl Temsilciliği işbirliği ile5-6 Mayıs 2012 tarihlerinde ...

Devamı..

Mülkiye İzmir Satranç Turnuvası

News image

Mülkiyeliler Birliği İzmir şubesinin düzenlediği "Mülkiye İzmir Satranç Turnuvası" 12-13 Mayıs 2012 tarihlerinde Balçova Termal Otel'de gerçekleştirilecektir. 2011-2012 vizesi yapılmış tüm sporcuların katılabileceği turnuva üç ...

Devamı..

Şırnak'ta Nurullah Kadırhan Turnuvası

News image

Diş Hekimi Nurullah Kadırhan Satranç Turnuvası Küçükler, Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde 16-17-18 Nisan 2012 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Küçüklerde 25, yıldızlarda 38, gençlerde ise 20 olmak ...

Devamı..

Antalya'da 23 Nisan Turnuvası

News image

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Turnuvası 21-22-23-24 Nisan 2012 tarihleri arasında Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Satranç İl Temsilciliği tarafından rekor katılım ile gerçekleştirildi. ...

Devamı..

Akhisar Belediyesi Ödüllü Çağlak Satranç Turnuvası

News image

Akhisar Belediyesi Ödüllü Çağlak Satranç Turnuvası 12-13 Mayıs 2012 tarihlerinde Akhisar Gölette gerçekleştirilecektir. Turnuva Yönergesi Kayıtlar: Turnuva kayıt panelinden yapılacak olup, kayıt ücreti alınmayacaktır. Başvurular yeterli sayıya ...

Devamı..
Kategori: İl Haberleri
banner istanbul2012
banner_tsf20yil
Lisans Kampanyası
"Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Bulunur"
banner_duyurular
TEMSİLCİLİKLERİMİZ
turkiye2

TSF Facebook twitter-logo

Köşe Yazıları

Ali Nihat Yazıcı
Gelişmeler Mayıs 2012
Murat KUL
Sessiz Satranççı
Tahsin Aktar
İyi Dersler

banner_thy

banner_arzum
TurkBase

banner_ulusal

banner_lisans
banner_turnuvaarsiv
banner_mavikale2
banner_ukd
banner_akademi
SPORTOTO
İDDAA
banner_satrancoyna
banner_playchess
banner_microsoft2
banner_satranctv