Mobile menu

Makaleler

Satranç Olimpiyatı Kapanış Töreni

Closing ceremony thumb40. Satranç Olimpiyatı kapanış töreni 9 Eylül günü İstanbul'da katılımcılar için sıcak bir eve dönüşen WOW Otel'de yapıldı. Tören sadece izleyici ve oyuncuların değil aynı zamanda basının da ilgisini çekti. Tören saat 21:00'da Organizasyon Komitesi Başkanı Ali Nihat Yazıcı'nın konuşmasıyla başladı. Yazıcı, konuşmasında "Olimpiyat, sadece organizatörlerin ve katılımcıların değil dünya üzerindeki binlerce satrançseverin de isteklerini karşılaşmıştır ve organizasyon bu yılın en iyi organizasyonlarından biri olmuştur" diye ifade etti.

Ali Nihat Yazıcı, Türk Satrancının hayallerini gerçekleştirme yolunda en çok emek veren insanlardan biridir. Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı ve FIDE Asbaşkanı olmakla birlikte bu yıl Olimpiyat'ta ve FIDE Komisyonlarında da aktif bir rol almıştır. Kendisi şu an FIDE Okullarda Satranç Komisyonunu yönetiyor

Ali Nihat Yazıcı'nın ardından konuşan İstanbul Belediye Meclisi Üyesi İstanbul'un 2020 Satranç Olimpiyatı için de bir aday olduğunu ve "yeni bir satranç festivali düzenlemek için gereken olanaklara sahip olduğunu" belirtti.

Zengin eğlence programı FIDE Başkanı'nın konuşmasının hemen ardından başladı. Kirsan Ilyumzhinov bir kez daha bir aile olmanın satranç dünyaasında başarılı olmanın yegane yolu olduğunu vurguladı. Katılımcıları ve kazananları tebrik ederken herkesin evlerine güven içinde dönmelerini temenni etti.

Müzikal program, Türk pop müzik sanatçısı Sertab Erener'in de katılımına sahne oldu.

2014 Tromsø Satranç Olimpiyatı'nda görüşmek üzere!