Mobile menu

Makaleler

Avrupa Okullararası Bireysel Şampiyonası

selanik04-12 Nisan 2010 tarihlerinde Yunanistan'ın Selanik  şehrinde gerçekleşmekte olan Avrupa Okullararası Bireysel Satranç Şampiyonası hakkında Milli Takımlar Menajeri Özgür Solakoğlu'nun yazdığı notlar;

Selanik Konsolos Yardımcısı Sayın Cevahir Akdemir bugün sabah kafilemizi otelde ziyaret etti. Kendisini ofisimizde ağırladıktan sonra turnuva salonunu gezdirdik ayrıca  velilerimizle ve antrenör tanıştı. Turnuva organizatörünün Türkiye Satranç Federasyonun dünyanın en güçlü federasyonu olduğunu söylemesi kendisine yapılan kısa TSF tanıtımında anlattıklarımızı pekiştirdi.

 

Bugün oynanan kritik altıncı turda genelde başarılı sonuçlar aldık. Kritik 7.Tur öncesi ve son 3 tura girilirken 15 sporcumuzun madalya şansları sürüyor. Takım yarışmasında ise üç takımla mücadele ediyoruz. Türkiye Kırmızı takımı Azerbeycanın arkasından ikinci sırada bulunuyor. 7.turda sporcularımızın alacağı sonuçları heyecanla bekliyoruz.

 

ESKİ NOTLAR

Avrupa Okullar Şampiyonasına katılan kafilemiz 3 Nisan Cumartesi akşamı otobüsle yola çıktı. Kafilemiz toplam 20 sporcu, 3 TSF Antrenörü, 1 Özel Antrenör, 13 Veli ve Kafile Başkanı olmak üzere toplam 38 kişiden oluşuyor. Genelde rahat geçen yolculuktan sonra Pazar sabahı otelimize ulaştık ve yerleştik. TSF'nin bir ayrıcalığı ve farkı olan özel çalışma ofisimize aynı gün yerleştikten sonra çalışmalarımıza başladık.

Turnuvanın ilk turu Pazartesi, ikinci ve üçüncü turu ise Salı günü oynandı. Programda Salı ve Cuma günü çift tur oynanırken sabah maçları 10:00'da ve diğer turlar 17:00'da başlıyor. Canlı yayın yapılmıyor. Turnuva salonu güzel ve satranç için uygun bir ortam yaratıyor. Kafile Başkanımız Özgür Solakoğlu, Turnuva İtiraz Kuruluna seçilirken diğer yandan sonuçların ülke bazında alınabildiği formatta Chess-results sayfasına yüklenmesi için organizasyona yardımcı oldu.

 

Avrupa Okullar Şampiyonası ile aynı anda yapılan Selanik Open'da ise sporcularımız Barış Esen, Mert Erdoğdu ve Can Arduman mücadele ediyorlar. Turnuvanın 4.turunda 2.5 puanlı sporcularımız Can Arduman ve Barış Esen birbirleriyle eşleştiler. Mert Erdoğdu'nun ise 2 puanı bulunuyor.

 

Turnuvada oynanan 3 turun sonunda sporcularımızdan Ayça Aksoy ve Cankut Emiroğlu 3 tam puanla gruplarında birinci sıraya yerleştiler. Ayrıca 8 sporcumuz ise 2.5 puanla üst sıralarda yer alıyorlar.  İlk üç turu değerlendirirsek sporcularımız genelde başarılı sonuçlar aldılar. Bugün oynanacak 4 Turda ise gruplarında iddialı sporcularımız Yeşim Patel, Ezgi Menzi ile eşleşirken Batuhan Daştan'da Vahap Şanal ile eşleşti.

BEŞİNCİ TURUN ARDINDAN

Turnuvanın beşinci turunda önemli puanlar almamızın yanında bazı kritik maçlarımızdan beklediğimiz sonuçları alamadık. Batuhan Daştan maçını kazanarak birinci sıraya yerleşti. Volkan Sevgi'de aldığı galibiyetle ikinci sıraya yükseldi. Cankut Emiroglu ve Nezihe Ezgi Menzi kritik maçlarını kaybetmelerine rağmen gruplarında sırasıyla ikinci ve üçüncü sırada yer aldılar. İlk üç sırada olan diğer sporcularımızdan Emirhan Tarlabaşı kazanarak ve Ayça Aksoy ise berabere kalarak üst sıralardaki yerlerini korudular. Tolga Ülker, Selen Sop, Yeşim Patel, Vahap Şanal galibiyetle ; Bengu Sena Ayan, Berk Vatansever berabere kalarak üst sıralar için iddialarını sürdürdüler. Duru Okuyaz 2 tur sonra kazanırken, Suna Şanal'da ilk galibiyetini aldı. Bora Özcan berabere kalırken, Buse Vatansever ve Ayça Fatma Durmaz kaybettiler.

 

Çift turun oynanacağı Cuma gününde sonra madalya mücadelesi daha belirginleşecek. 6.Turda yine gruplarında iddialı sporcularımız Duru ve Sena birbirleriyle oynayacaklar.

 

Ekibimiz akşamı kısa bir toplantı ve maçlara hazırlıkla geçirdi. Diğer yandan talebimiz üzerine Cumartesi oynanacak tur 16:00'ya alındı. Pazar günü sabah 09:00'da oynanacak tur öncesi , maçlara hazırlık konusunda diğer ülkelerden güçlü olan ekibimiz bu şekilde son tur için 1 saatlik fazla hazırlık yapma şansını da yakaladı.

 

Cuma günkü 6 tur maçlarının sonuçlarını, turlar biter bitmez paylaşacağız.

 

DÖRDÜNCÜ TURUN ARDINDAN

Turnuva da sporcularımız bugün genelde başarılı sonuçlar alırken aynı zamanda birbirleri ile oynayan iddialı sporcularımızın çetin mücadelesi nefesleri kesti. 13 Yaş Genel grubundaki başarılı sporcularımızın mücadelesinde kazanan taraf Vahap Şanal'ı yenen Batuhan Daştan oldu. 13 Yaş Kadınlar grubundaki mücadeleden ise Nezihe Ezgi Menzi galibiyetle ayrıldı. Türk sporcuların bu çetin mücadelesi hayranlıkla izlenirken, Turnuva Organizatörü bu konuda beğenisini ve şaşkınlığını özellikle ifade ederek bizleri kutladı.

 

Daha mutluluk veren ise çok iyi arkadaş olan bu sporcularımızın maç öncesi ve sonrasında yine bir arada olmaları, ezeli rekabet-ebedi dostluğun bir kez daha muhteşem bir örneğini vermeleriydi.

 

İddialı sporcularımızdan Cankut Emiroğlu bugün kazandı ve tam puanla yoluna devam ediyor. Cankut yarın grubunun 1 numaralı seri başı Rus sporcu ile oynayacak. Üst sıralarda yer alan sporcularımızdan Ayça Aksoy grubunun en güçlü sporcusu ile berabere kalırken, Sena Ayanda rakibiyle puanları paylaştı.

 

Volkan Sevgi maçını kazanırken, Vatansever kardeşlerden Berk galip geldi, Buse ise berabere kaldı. Emirhan Tarlabaşı, Tolga Ülker, Ayça Fatma Durmaz, Selen Sop maçlarını kazanan diğer sporcularımız olurken Duru Okuyaz ve Bora Özcan kaybettiler.

 

Selanik Open turnuvasında ise Can Arduman-Barış Esen oyunu tam 6 saat ve 129 hamle sürdü. Bu maçta kazanan taraf Barış Esendi. Mert Erdoğdu'da kazanarak üst sıralar için mücadelesine devam etti.

 

Yoğun bir mücadele gününden çıkan sporcularımızı ise akşam güzel bir sürpriz bekliyordu. TSF tarafından kiralanan harika ofisimizde ve adeta sinema ortamı yaratılarak dev ekrandan 2 Satranç filmi izlendi. Chess Fever adındaki ilk film Capablanca ve döneminin tüm ünlü oyuncularını gösterirken Satranç ve Aşkın muhteşem ortaklığını gösterdi. Diğer kısa film ise Pixar stüdyolarının yaptığı bir satranç konulu güzel bir animasyondu.

 

Kafilemiz sporcularımızla, velilerimizle ve antrenörlerimizle tam bir takım haline geldi. İletişim, paylaşma, yardımlaşma ve destekleme mutluluk verici bir düzeye ulaştı.

 

Turnuvanın beşinci turunun oynanacağı Perşembe günü bizler için oldukça kritik bir gün olacak. Cuma günü ise çift tur oynanacak. Önümüzdeki iki günde oynanacak bu üç tur büyük ihtimalle madalya mücadelesinde belirleyici rol oynayacak.

 

 

Avrupa Okullar Şampiyonası ile ilgili detaylı bilgilere ekteki dosyadan ve http://www.chess-results.com/tnr32450.aspx?art=25&fedb=TUR&lan=8&flag=30&m=-1&wi=1000 linkinden ulaşabilirsiniz. Selanik Open ile ilgili detayları ise http://www.chess-results.com/tnr30927.aspx?lan=8 linkinden izleyebilirsiniz.

 

Kafile Sonuçlar Fotoğraf Galerisi