Mobile menu

Makaleler

Konuğumuz; Görme Engelliler Milli Takımı

anasayfaGörme Engelliler Milli Takımı 18 Mart 2011 Cuma günü Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı tarafından kabul edildi. Görme Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Satranç Branş Sorumlusu Özcan Keskin, Milli Takım Antrenörü Tarık Kumlalı, sporcular Selim Altınok, Kerim Altınok, Gökhan Güngör ve Çağrı Yıldırım ile görme engelliler satrancındaki gelişmeler üzerine sohbet edildi. Eski anıların anlatıldığı sohbette, görme engelli satranççılarımızın mevcut sorunları dinlendi ve çözüm üretme yolunda kararlar alındı.

 

tsf_ziyaret_112



Yaklaşık 3-4 ay önce ilk kez Türkiye Satranç Federasyonu tarafından alınan, görme engellilerin arttırmalı tempo ile satranç oynayabilmelerini sağlayan sesli sistem satranç saatlerinin milli takım sporcularına zimmetlenmesine karar verilen, kamp sayılarının çoğaltılması, sporcuların internet üzerinden eğitim alabilmeleri konularının görüşüldüğü ziyarette, görme engelli sporcularımızın Playchess gibi sunucularda satranç oynayabilmeleri için gerekli teknik çözümler üzerine görüşmeler yapıldı.

 

 

tsf_ziyaret_095

Mavikale dergisinde yer alan oyunların, PDF formatı dışında ayrı bir veri tabanı formatında okunabilmesinin sağlanması üzerine çalışma yapılmasına karar verildi. Görme engelliler okullarında verilecek satranç eğitimlerinin çoğaltılarak yetenekli oyuncuların erken tespitinin sağlanması ve Kerim-Selim Altınok kardeşler gözetiminde eğitimlerinin devamına ilişkin karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

 

tsf_ziyaret_097


Görüşme boyunca sık sık görme engelliler satrancının önemini vurgulayan Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı, milli takım sporcularına 01-10 Nisan 2011 tarihlerinde Antalya'da yapılacak olan ve yaklaşık 3000 kişinin katılacağı Dünya Görme Engelliler Spor Oyunları'nda başarılar diledi.

 

tsf_ziyaret_090

 

tsf_ziyaret_099


Görme Engelliler Milli Takım Antrenörleri Tarık Kumlalı ve Fatma Yılmaz ile 11-20 Mart 2011 tarihlerinde Ankara Angora Otel'de kamp yapacak olan milli takım sporcularımız; Selim Altınok, Kerim Altınok, Gökhan Güngör, Çağrı Yıldırım, Uğur Yuvarlak, Remzi Çolak, Ünal Dönmez, Mümin Aksu, Yunus Sönmez, Şefik Karaköseli, Soner Kurnaz, Sinan Davşan, Zeynep Güleryüz, Yasemin Çayçı, Yeşim Bilgiç'e başarılar diliyoruz.

 

tsf_ziyaret_107

 

tsf_ziyaret_108