Mobile menu

Umut Veren Bir Pozisyondan Berabereye Uzanan Kısa Yol

 MG 9374Dünya Şampiyonluğu Unvan Maçı'nın bugün oynanan onuncu partisi bir puan geride olan adayın isteyebileceği en iyi şekilde başladı. Karışık bir pozisyon, fil çifti ve geçer piyon gibi statik avantajlar, Carlsen'e karşı açılıştan daha fazlasını elde etmek genelde nadir görülen bir olaydır ki o da üçüncü oyunda gerçekleşti zaten.

Ancak Anand ve hayranlarının heyecanı maalesef pek uzun sürmedi ve yavaş yavaş eriyip giden üstünlük adayın pes edip berabereye razı olmasıyla sonuçlandı.

Şampiyon Carlsen basın toplantısında da fark edildiği üzere oyundan sonra son derece mutluydu. Artık unvanını korumasına sadece iki oyun kaldı ve bir şeyler yapması gereken taraf Anand, Carlsen'e beraberlik fazlasıyla yetecek. Öte yandan stres sadece Hintli satranççının üzerinde değil, alınacak bir yenilginin eşitlik bozma partileri sonunda kendisini unvanından edebileceğini bilen genç şampiyon da zor bir psikolojiyle oynayacak son iki partiyi. Umarız daha uzun, çekişmeli ve riskli iki parti bizleri bekliyordur.

Onuncu partiyle beraber oyuncular normal maç takviminde sondan bir önceki boş güne girdi. Carlsen'in beyaz olacağı on birinci parti 23 Kasım Pazar TSİ 14.00'da başlayacak ve eğer bu partiyi Carlsen kazanırsa maç sona erecek, diğer skorlarda ise on ikinci ve son parti bir günlük aradan sonra Salı günü oynanacak.

Tur 10 - Analiz

Resmi Site