Mobile menu

Avrupa Genç Takımlar Şampiyonası Başlıyor

avrp genc20162016 Avrupa Genç Takımlar Şampiyonası, bugün TSİ ile 16.00'da düzenlenecek ilk tur karşılaşmaları ile Slovenya'nın Celje şehrinde başlıyor. Kızlar ve genel kategori olarak 2 farklı grupta gerçekleştirilecek turnuvada ülkemizi sporcularımız genel kategoride 2, kızlar kategorisinde ise 4 takım ile temsil edecekler.

Milli takım antrenörlerimiz Adrian Mikhalchishin, Vladimir Grabinsky ve George Mohr'un eşliğinde turnuvada boy gösterecek sporcularımız, 9-16 Temmuz arası 7 turluk zorlu şampiyonada yarışacaklar.

Genel kategoride A takımımız çiçeği burnunda GM olmaya hak kazanan isim IM Vahap Şanal, yine kısa bir süre önce ilk GM normunu alma başarısını gösteren IM Cemil Can Ali Marandi, FM Cem Kaan Gökerkan, FM Ömer Faruk Özer ve FM Deniz Özen'den oluşurken, B takımımızda ise FM Bahadır Özen, FM Tuna Tuncer, FM Volkan Sevgi, Göktan Yılmaz ve CM Ahmet Utku Üzümcü ülkemizi temsil edecekler.

10 farklı ülkenin 18 yaş altı sporcularının yarışacağı turnuvaya A takımımız 2, B takımımız ise 10 numaralı seri başı olarak başlayacaklar. İlk turda A takımımızın rakibi yine kuvvetli oyunculardan oluşan Ukrayna olurken, B takımımızın rakibi ise Almanya olacak.

Kızlar kategorisinde ise genel kategoriden farklı olarak 2'şerli takımlardan oluşan 4 ekibimizin ülkemizi temsil edeceği turnuvada, WCM Çağıl Irmak Arda ile WCM Burcu Melis Temel A takımımızı oluştururlarken, B takımızda WFM Nezihe Ezgi Menzi ve WCM Sinem Çağla Gündoğan; C takımımızda WCM Ece Özbay ile WCM Sıla Çağlar; D takımımızda ise WFM Buket Tandoğan ile Gizem Ayazmalı yarışıyor olacaklar. Turnuvanın ilk turunda A takımımız turnuvanın 3 numaralı seri başı Slovenya A takımıyla karşılaşacakken, B takımımız İsrail ile, C takımımız ise Polonya B takımı ile karşı karşıya gelecekler. D takımımızın ilk tur rakibi ise Slovenya'nın B takımı olacak.

4-8 Temmuz'dan bu yana Slovenya Ragoska Slatina'da antrenorlerimiz GM Adrian Mihalcishin, Gm Georg Mohr ve IM Vladimir Grabinsky ile birlikte kampta olan ve şampiyonaya hazırlanan sporcularımıza turnuvada başarılar diliyoruz.

Haber: M. Anıl Şengün

slovenyakamp 2

slovenyakamp 1

13643968 10154473959393706 2126717548 n

slovenya kamp 2016 4

Antrenörlerimiz GM Adrian Mihalcishin, IM Vladimir Grabinsky ve GM Georg Mohr