Mobile menu

Ustalar Mersin’de Ödüllerine Kavuştu

dsc 3825Türkiye Satranç Federasyonu tarafından, Mersin Yenişehir Belediyesi'nin destekleri ile organize edilen Mersin Yenişehir Belediyesi Cumhuriyet Bayramı Uluslararası Satranç Turnuvası düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.

29'u unvanlı 170 sporcunun iki kategoride 9 tur boyunca yarıştığı turnuvanın A kategorisinde birinci 7,5 puanlı GM Anton Demchenko (Rusya), ikinci 7 puanlı GM Mustafa Yılmaz, üçüncü ise 6,5 puanlı GM Amirreza Pourramezanali (İran); B kategorisinde birinci 8 puanlı Mehmet Yıldız, ikinci 7 puanlı Yunus Ataş, üçüncü ise 7 puanlı Mücahit Sazlık oldu.

Atatürk Kültür Merkezi'nde 29 Ekim 2016 tarihinde düzenlenen ödül töreninde konuşan Mersin Valisi Özdemir Çakacak, " Satranç ustalarını ilimizde görmekten memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Böyle uluslararası organizasyonlar satranç sporuna yeni başlayan gençlerimize son derece önemli örnek olacak. Bu tür etkinlikte faal sporcularımızın dışında satrançla uğraşmayan gençlerimizi de görmek istiyoruz." dedi.

Turnuvanın Türk satrancı için önem arz ettiğini vurgulayan TSF Başkanı Gülkız Tulay ise konuşmasına şöyle devam etti:

"700 binleri aşan lisanslı sporcu sayısıyla futbolu bile geride bırakan, uluslararası arenada kazanılan kupa ve madalyalarıyla övünç vesilesi olan Türk satrancı insana ve geleceğe yatırım yapan kurumlarımızın desteğiyle her geçen gün dünyanın zirvesine tırmanıyor. Ülkemizde böylesi organizasyonların sayısının artması, sosyal ve akademik alana katkısı olan satranç gibi özel bir branşın yayılması büyük bir değer taşıyor. Turnuvamız şimdiden ülkemizde organize edilen en üst düzey turnuvalar arasındaki yerini aldı." Tulay, tüm katılımcıların Cumhuriyet Bayramını kutlayarak konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından organizasyonda emeği geçenlere TSF Başkanı Tulay tarafından fidan takdim sertifikası ve dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Ödül törenine Vali Çakacak ve TSF Başkanı Tulay'ın yanı sıra Vali Yardımcısı Mahmut Halal, Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Hayrullah Yücesoy, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı, TSF Mersin İl Temsilcisi Ömer Faruk Ercan, sporcular ve aileleri katıldı.

Turnuva sonunda dereceye giren sporculara yaklaşık 50 bin TL nakdi ödül verildi.

dsc 3627

dsc 3673

TSF Başkanı Gülkız Tulay

 

dsc 3683

Mersin Valisi Özdemir Çakacak

dsc 3705

dsc 3733

dsc 3750

dsc 3757

dsc 3762

dsc 3767

dsc 3772

dsc 3789

dsc 3809

dsc 3825