Mobile menu

Şampiyon IM Mert Erdoğdu

 mg 0633Gebze'de gerçekleştirilen 2016 Türkiye Satranç Şampiyonası'nda eş puanlı sporcular IM Mert Erdoğdu, IM Mert Yılmzayerli ve FM Ege Köksal arasında yapılan eleme turları sonucu 2016 Türkiye Satranç Şampiyonu IM Mert Erdoğdu oldu.

Büyük bir heyecana sahne olan eleme turlarında ilk maç IM Mert Yılmazyerli ve FM Ege Köksal arasında gerçekleşti. İlk maçta beyaz taşlarla oynayan Yılmazyerli iki tarafında sanki hızlı satranç temposunda değil de yıldırım temposundaymış gibi hızlı oynadığı maçta oyunortasında materyal avantajını ele geçirip rakibini yenmeyi başardı. Rövanş karşılaşmasında da siyah taşlar ile perpe yaparak maçı beraberlik ile sonuçlandırdı ve finalde Mert Erdoğdu'nun rakibi oldu.

Final karşılaşması olan IM Yılmazyerli-IM Erdoğdu maçında ise adeta nefesler tutuldu. İlk maçta siyah taşlarla oynayan Mert Erdoğdu rakibini yenmeyi başardı ve çok ciddi bir avantaj elde etti. Rövanş maçında ise Mert Yılmazyerli'nin kazanmaktan başka şansı yoktu. Bunu bilincinde olan Mert Yılmazyerli siyah taşlarla açılışta direk rakibe saldırmaya başladı ve hızlı bir biçimde rakibini yenmeyi başardı. Böylece 2016 Türkiye Şampiyonunu belirlemek için ani ölüm maçına gidildi. Çekilen kura sonucu renk seçimini yapacak sporcu Mert Erdoğdu beyaz taşlar ile oynamak istedi. Büyük heyecanla geçen bu son maçta zaman avantajı iyi kullanan Mert Erdoğdu 2016 Türkiye Satranç Şampiyonu olmayı başardı.

Final Sıralaması