Mobile menu

414 Sporcunun Kupa Mücadelesi Başladı

img 032464 ilden 414 sporcunun 11 tur boyunca mücadele edeceği Türkiye Kupası'nda ilk hamleler yapıldı.

2017 Türkiye Kupası, 28 Ocak 2017 tarihinde Antalya Mardan Palace Otel'de gerçekleşen açılış töreni ile başladı.

GM Barış Esen, GM Kıvanç Haznedaroğlu ve GM Vahap Şanal'ın yarıştığı Kupa'da 3 IM, 8 FM, 8 CM ve 3 WCM olmak üzere 25'i unvanlı 414 sporcu hamle yapıyor.

Türkiye Kupası açılış töreninde Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı İbrahim Evrim ve Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz bir konuşma yaparak böylesine önemli bir sportif organizasyonun Antalya'da gerçekleşmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, başarıyla tamamlanması dileklerini ilettiler.

Bir hafta boyunca Antalya'da satranç rüzgarı estirdiklerini belirten TSF Başkanı Gülkız Tulay ise, 6 bini aşkın satranç gönüllüsünü ağırladıkları üç büyük şampiyonanın ardından satranç rüzgarının 28 Ocak – 4 Şubat tarihleri arasında Türkiye Kupası ile de Türkiye'yi sarmaya devam edeceklerini belirtti. Tulay, Türkiye Kupası'nda yarışacak tüm sporculara da başarılar diledi.

Türkiye Kupası açılışı; Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, Avrupa Satranç Birliği (ECU) Başkanı Zurab Azmaiparashvili, TSF Başkanı Gülkız Tulay, Başkan Vekilleri Prof. Dr. Yusuf Doğruer ve Aşkın Keleş, Yönetim Kurulu Üyeleri WIM Nilüfer Çınar Çorlulu, İslam Yücel, Ahmet Haznedaroğlu, Özgür Solakoğlu, Ulaş Demirci, Sultan Daban, Ahmet Arda Kılıç, Serdar Başgül, Ali Ümit Şifaver, Nihal Temamoğulları, Mustafa İmamoğlu, Zeki Demircan, Mustafa Hilmi Güngör ve Rafet Gülmez, kurul başkan ve üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

64 ilden 414 sporcunun katıldığı Türkiye Kupası ilk turu ECU BaÅŸkanı Azmaiparashvili ve TSF BaÅŸkanı Tulay'ın sembolik açılış hamleleri ile saat 16.00'da baÅŸladı.

Antalya Mardan Palace Otel'de gerçekleÅŸen Türkiye Kupası'nda, IM Can Arduman ve WGM Kübra Öztürk 11 tur boyunca canlı yayınlarla satranç severlerle birlikte olacak. Ayrıca ÅŸampiyona boyunca satranç severler, Türkiye Satranç Federasyonu resmi Facebook ve Twitter hesabı üzerinden #TürkiyeKupası2017 etiketi ile sorular sorup, yorumlarını paylaÅŸarak ÅŸampiyona heyecanına ortak olabilecekler.

 

Turnuva Sayfası - Canlı Yayın

img 0298

tk acilis17

Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, TSF Başkanı Gülkız Tulay ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı İbrahim Evrim

 

img 0324

img 0331

img 0347

img 0353

img 0354

img 0343

img 0344

img 0388

img 0396

IM Arduman ve WGM Öztürk'ün ilk konuuÄŸu Avrupa Satranç BirliÄŸi (ECU) BaÅŸkanı Zurab Azmaiparashvili oldu.