Mobile menu

TSF’den Dev Bir Proje Daha: “Türk Satranç Tarihi” Araştırmaları Başlıyor

img 7686Türkiye Satranç Federasyonu dev bir projeyi daha hayata geçiriyor. Türk satrancının geçmişten günümüze her yönüyle araştırılıp, akademik bir çalışma kapsamında ele alınacağı "Türk Satranç Tarihi" projesi, TSF tarafından oluşturulan komisyon tarafından yürütülecek araştırma çalışmaları ile hayata geçecek.

Komisyon Başkanı Ahmet Haznedaroğlu, Üyeler Prof. Dr. Aydın Saray, Aybar Karaçay, Suat Boztepe ve Şehmus Damar'dan oluşan Türk Satranç Tarihini Araştırma Komisyonu, 16 Şubat 2017 tarihinde TSF Başkanı Gülkız Tulay'ın katılımıyla ilk toplantısını yaptı ve çalışmalarına başladı.

Komisyon tarafından başlatılan araştırma projesi; Türk satrancının ülkemizde gelişim süreçlerini, önemli aşamalarını ve dönemsel faaliyetlerini, günümüze kadar yayınlanmış tüm basılı eserleri, satranca yön vermiş isimler ve çalışmalarını, Türkiye şampiyonaları ve şampiyonlarını, uluslararası turnuvalara katılımlar ve Milli takım sporcularını, anılar ve anekdotları kapsayacak.

Söz konusu proje, Türk satranç ailesinin katkıları ile gerçekleşecek ve tüm camianın eseri olacak. Bu kapsamda anı, anektod, haber, diyagram, notasyon, çizelge, fotoğraf, tüm basılı yayınlar ve çeşitli materyaller konusunda tüm satranç severlerin öneri/destek/paylaşımları beklenmektedir.

Söz konusu bilgi/belge/dosya paylaşımı için Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine mail atabilirsiniz.

 

img 7686

img 0509

img 0518

img 0516