Mobile menu

Şampiyonluk Mücadelesi 4. Tur ile Devam Ediyor

r 20170219 teheran wwc r3tb 6890 sopiko guramishvili georgia harika dronavalli indiaİran'ın Tahran şehrinde düzenlenen FIDE Dünya Kadınlar Satranç Şampiyonası üçüncü turu 19 Şubat Pazar günü oynanan eşitlik bozma maçlarının ardından tamamlandı.

3. Tur
Ju Wenjun 3.5-2.5 Girya Olga
Pham, Le Thao Nguyen 0-2 Muzychuk Anna
Kosteniuk Alexandra 4-2 Cramling Pia
Guramishvili Sopiko 2.5-3.5 Harika Dronavalli
Dzagnidze Nana 1.5-0.5 Shen Yang
Pogonina Natalija 0.5-1.5 Ni Shiqun
Stefanova Antoaneta 1.5-0.5 Khurtsidze Nino
Tan Zhongyi 3.5-2.5 Padmini, Rout

Eşitlik bozma maçlarına kalmadan sonuçlanan maçlardan biri GM Dzagnidze Nana – IM Shen Yang karşılaşmasıydı. Gürcü sporcu Dzagnidze 1.5 – 0.5 kazanarak bir üst tura geçen isim oldu.

Turnuvanın favori isimlerinden Ukraynalı sporcu GM Anna Muzychuk bir kez daha eşitlik bozma maçlarına kalmadan rakibini eleyen sporcu oldu. Vietnamlı IM  Le Thao Nguyen Pham'ı 2-0 yenerek eleyen Muzychuk dördüncü turda güçlü isimlerden GM Stefanova ile karşılaşacak. Stefanova ise üçüncü turda Gürcü Melia'yı 1.5 – 0.5 yenerek eledi.

Bu turun sürprizi Çinli sporcu WGM Shiqun Ni'nin WGM Pogonina'yı 1.5 – 0.5 elemesi oldu. Ni bir önceki turda da güçlü Rus sporcu Valentina Gunina'yı elemişti. Dördüncü turdaki rakibi yine Rusya'dan GM Alexandra Kosteniuk.

GM Alexandra Kosteniuk  – GM Pia Cramling  karşılaşması üçüncü turun en heyecanlı karşılaşmalarından biriydi. 1. ve 2. oyunda beraberlikle biten karşılaşmada eşitlik bozma maçlarına gidilse de rapid maçlarda da eşitlik bozulmadı. Hızlı oyunlarda 2-0 yenen taraf Kosteniuk olunca elenen isim İsveçli sporcu Cramling oldu.

Eşitlik bozma maçlarına kalan karşılaşmalardan bir tanesi de Hintli sporcu GM Dronovalli Harika  – IM Sopiko Guramishvili  idi. İki sporcunun maçları 1-1 bitince eşitlik bozma maçları oynandı. Rapid maçlarda eşitliğin bozulmadığı karşılaşmalarda hızlı oyunda 1.5 – 0.5 yenen taraf Harika oldu. Harika dördüncü turda GM Nana Dzagnidze  ile karşılaşacak.

Birinci sırada başlayan Çinli sporcu GM Wenjun Ju üçüncü turda WGM Olga Girya'yı 3.5 – 2.5 eledi. İlk iki oyunda berabere kalan iki sporcu eşitlik bozma maçları oynadı. Eşitlik bozmada rapid maçların ilkini Ju Wenjun kazansa da ikinci maçta Girya kazanarak eşitliği korudu. Daha sonra hızlı oyunlara geçilen karşılaşmada 1.5 – 0.5 yenerek dördüncü tura atlayan sporcu Wenjun Ju oldu. Çinli sporcunun dördüncü turdaki rakibi yine Çin'den WGM Zhongyi Tan.

WGM Zhongyi Tan, Hindistan'dan IM Rout Padmini'yi üçüncü turda eledi. Eşitlik bozmalara gidilen maçlarda 3.5 – 2.5 öne geçen Zhongyi Tan üst tura atlayan sporcu oldu.

Dördüncü tur karşılaşmaları ise şu şekilde:

Tan Zhongyi - Ju Wenjun
Muzychuk Anna - Stefanova Antoaneta
Ni Shiqun - Kosteniuk Alexandra
Harika Dronavalli - Dzagnidze Nana

 

Şampiyona'nın dördüncü turunun ilk maçları 20 Şubat Pazartesi günü TSİ 14.30'da başlayacak.

 

Şampiyona Sayfası

Haber: WGM Betül Cemre YILDIZ