Mobile menu

Graz Açık Sona Erdi

graz201720 Şubat'an bu yana devam eden Uluslararası Graz Açık Satranç Turnuvası, bugün oynanan son tur karşılaşmaları ile sona erdi. 11 sporcumuzun ülkemizi temsil ettiği bu büyük organizasyonda sporcularımızdan GM Vahap Şanal 7 puan ile ilk sırayı paylaşırken, GM Mustafa Yılmaz ve GM Barış Esen 6.5; GM Emre Can, IM Oğulcan Kanmazalp, IM Mert Yılmazyerli ve WGM Betül Cemre Yıldız 6; FM Tuna Tuncer, WGM Kübra Öztürk ve Ahmet Olçum 5.5; Özgün Şahin ise 4 puan ile turnuvayı tamamlayan isimler oldular.

GM Markus Ragger ve GM Evgeny Romanov gibi isimlerin de yer aldığı turnuvada 5 sporcu 7 puan ile ilk sırayı paylaşırken, turnuvanın sürpriz ismi 18 yaşındaki Polonyalı FM Mikolaj Tomczak (2335), birçok önemli ismin arasından sıyrılarak ilk sırada yer aldı ve bir de GM normunu cebine koydu. GM Evgeny Romanov (2644) ve GM Evgeny Postny (2601) ise sırasıyla 2. ve 3. sırada kendilerine yer buldular.

Son dönemin başarılı ismi, temsilcimiz GM Vahap Şanal da 7 puanlı isimler arasına ismine yazdırırken, Türkiye Kupası ve 19. Uluslararası Lienz Açık Satranç Turnuvası'ndaki birinciliğinin ardından bir önemli başarıya daha imza attı. Turnuvayı 4. sırada tamamlarken, 12 Elo'yu da cebine koyan GM Şanal, 2530'a da ulaşmış oldu. Bu 3 turnuvadaki toplam 29 karşılaşmasında da yenilgi yüzü görmeyen sporcumuzu bir kez daha tebrik ediyoruz.

Son turu galibiyetle kapayan 2 sporcumuz GM Mustafa Yılmaz ve GM Barış Esen ise 6.5 puana ulaşarak turnuvayı sırasıyla 7. ve 9. sırada sonlandırdılar. Beklentilerin yüksek olduğu 2 sporcumuz da istedikleri noktada turnuvayı tamamlayamasalar da, son turlardaki performansları ile göz doldurdular.

Son turda birbirleri ile eşleşen 2 temsilcimiz GM Emre Can ile IM Oğulcan Kanmazalp ise, berabere sonuçlanan karşılaşmanın ardından 6 puan ile turnuvayı tamamladılar. Yine son turdaki galibiyeti ile 6 puana ulaşan bir başka temsilcimiz IM Mert Yılmazyerli de 18 maçlık Avusturya serisine son vermiş oldu.

Temsilcilerimiz arasında adından en çok söz etmemiz gereken isimlerin başında ise WGM Betül Cemre Yıldız geliyor. 6 puan ile turnuvayı sonlandırarak 2492 performans ile bir IM normu daha hanesine yazdıran Betül, aynı zamanda 39.4 Elo da kazanarak turnuvayı sonlandırdı. IM unvanı için 2400 Elo'ya ulaşmayı bekleyen WGM Yıldız, bu performansının ardından 2370'e de ulaşmış oldu.

Turnuvayı 5.5 puan ile sonlandırarak başarılı performanslara imza atan 3 sporcumuz FM Tuna Tuncer, WGM Kübra Öztürk ve Ahmet Olçum da sırasıyla 18.4, 25.4 ve 24.8 Elo'yu hanelerine yazdırdılar. Yeniden 2300'ün üzerine geri dönen Tuna'yı, eski performansına her gün biraz daha yaklaşan Kübra'yı ve yükselişini sürdüren Ahmet'i de tebrik ediyoruz.

Turnuvadaki bir diğer sporcumuz Özgün Şahin ise, şanssız sonuçlarının ardından 4 puanda kalsa da, böylesine büyük bir organizasyonda mücadele ederek önemli bir tecrübe edinmiş oldu.


GM Vahap Şanal – GM Nikita Petrov (2509)
Graz Open 2017 (9)
25. Fe4 Kc3?

grazfinal

26. Ff5+ Şb8 27. Kd1!
27... Kxc4 28. Kd8+ Şa7 +-


Turnuvada mücadele eden tüm sporcularımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Chess-Result

Haber: Anıl Şengün