Mobile menu

Kadınların Şampiyonluk Yarışı Başladı

img 08472017 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç şampiyonası, 6 Mart 2017 tarihinde, Antalya Mardan Palace Otel'de görkemli bir açılış töreni ile başladı.

Arzum Elektrikli Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi sponsorluğunda gerçekleşen ve 44 ilden 104 sporcunun yarışacağı şampiyonada; 2008 ve 2016 Türkiye Kadınlar Şampiyonu IM Ekaterina Atalık, 11 kez Kadınlar Şampiyonu olan WGM Betül Cemre Yıldız, 2012 Türkiye Kadınlar Şampiyonu WGM Kübra Öztürk ve birçok usta kadın satranççı hamle yapıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Özekinci, Spor Genel Müdürlüğü Spor Kuruluşları Daire Başkanı Osman Gümüş, Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Yardımcısı Mehmet Küçükgüngör, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cephaneci, TSF Başkanı Gülkız Tulay, Yönetim Kurulu Üyeleri Onur Girdap, WIM Nilüfer Çınar Çorlulu, Sultan Daban, TSF Antalya İl Temsilcisi Osman Akdoğan ve çok sayıda davetlinin katıldığı şampiyonanın açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Törende konuşma yapan GSB Müsteşar Yardımcısı Özekinci ve Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Cephaneci, satranç sporunun önemi ve bu spora yönelik yatırımlar yapılması gerektiğini belirterek tüm sporculara başarılar dilediler.

Bu yıl gerçekleşen şampiyonanın ulaştığı katılım sayısı ve gösterilen ilgiden son derece memnun olduklarını belirten TSF Başkanı Tulay ise, şampiyona programının 'Dünya Kadınlar Günü'ne denk gelmesinden de ayrı bir mutluluk duyduklarını iletti. 2017 yılı hedefleri başında "kadın satrancı" olduğunu belirten Tulay, dünya satrancında Türk kadınının başarısının artmasını sağlamak amacıyla özel çalışmalar yapacaklarını da katılımcılarla paylaştı. Tulay konuşmasının son bölümünde şampiyonanın sponsoru Arzum'a ve Türk satrancına destek olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, sporculara başarı dileklerini sundu.

IM Can Arduman ve WIM Nilüfer Çınar Çorlulu'nun canlı yorum ve analizleri ile renk kattığı şampiyonanın ilk turu, sembolik açılış hamlelerinin ardından başladı.

11 Mart 2017 tarihine kadar 9 tur sürecek ve çetin partilere sahne olacak turnuvanın karşılaşmalarına yönelik soru ve yorumlarınızı TSF Facebook sayfasından ilgili gönderinin altına, Twitter'da (@turkishchess) ise #Kadınlarsatranç2017 etiketini kullanarak bize yazabilirsiniz.

 

Şampiyona Sayfası - Canlı Yayın

 

img 0674

img 0677

 

img 0668

 kadinacilis2017

img 0809

img 0847

img 0872

img 0887