Mobile menu

WGM Yıldız 12. Kez Şampiyon!

img 2020Arzum Elektrikli Ev Aletleri A.Ş. sponsorluğunda Antalya'da düzenlenen 2017 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası bugün tamamladı. Şampiyonanın eşitlik bozma maçlarının ardından WGM Betül Cemre Yıldız 12. kez Türkiye Kadınlar Şampiyonluğunu ilan ederek bir rekora imza atarken, Ebru Kaplan ikinci, IM Ekaterina Atalık ise üçüncü oldu.

44 il ve KKTC'den 104 sporcu ile katılım rekorunun kırıldığı 2017 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası'nda bir rekorda şampiyonada ipi göğüsleyen WGM Betül Cemre Yıldız'dan geldi. Şampiyonanın final turu karşılaşmalarının ardından oynanan eşitlik bozma maçlarında Ebru Kaplan'a karşı galip gelen WGM Yıldız, 12. kez şampiyon olarak bir rekora imza attı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından açılış konuşmalarının yapıldığı törende ilk sözü Muratpaşa Belediyesi Meclis Üyesi Mimar Sinan Özkan, ardından Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu aldı ve bu çapta büyük bir organizasyonun illerinde yapılmasından, sporcuları illerinde ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, Federasyon yönetimine teşekkür ettiler.

img 1879Sponsorluklarının 10'ncu yılında büyük sürprizlere ve önemli etkinliklere imza atacaklarını belirten Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası sponsoru Arzum'un Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, "Kadınlar, satrançta olduğu gibi ülkemizi ileriye taşıyacak hamleleri yapacak" ifadesini kullandı. Kolbaşı, TSF ile yaptıkları işbirliğinden ve kadın sporculara destek olmaktan son derece memnun olduklarını belirterek, bu işbirliğinin uzun yıllar daha da büyüyerek devam edeceğini dile getirdi.

img 1909Spor Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre lisanslı kadın sporcu sayısı artışında son üç yılın Türkiye lideri olduklarını hatırlatan TSF Başkanı Gülkız Tulay, "2017 yılında önceliğimizi kadın satrancı olarak belirledik. Kadınlarımızın satranç sporunda sayısını ve etkinliğini arttırmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki yıllarda Kadınlar Şampiyonası'na 81 ilden kadın sporcularımızın katılımını sağlamayı hedefliyoruz" dedi. Tulay, şampiyonanın hayata geçmesine dokuz yıldır destek olan Arzum'a ve Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı'na da teşekkürlerini sundu.

IM Can Arduman ve WIM Nilüfer Çınar Çorlulu'nun gerçekleştirdiği canlı yorum ve analizlerle renklenen şampiyonanın ödül törenine TSF Başkanı Gülkız Tulay, Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, Serik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mevlüt Özen, Muratpaşa Belediyesi Meclis Üyesi Mimar Sinan Özkan, TSF Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Solakoğlu, Disiplin Kurulu Başkanı Vehbi Başaran, Kurul Üyeleri Onur Özdiker, Lütfi Özel ve Helin Beştaş ve Antalya il temsilcisi Osman Akdoğan ile beraber çok sayıda satranç sever katıldı.

Şampiyona sponsoru Arzum kapanış töreninde dereceye giren sporculara para ödülü ve tüm katılımcılara çeşitli hediyeler verdi.

Şampiyona Sayfası - Foto Galeri - Final Sıralaması

 

img 1827

kadinkonusma17

img 1946

img 1894

fidankadin17

Başkan Tulay'ın Fidan Sertifikası Sunumu

img 2020

img 2025

img 2032