Mobile menu

8. Maraş Açık’ta Ödüller Sahiplerini Buldu

img 3066TBMM tarafından 5 Nisan 1925 yılında Kahramanmaraş'a verilen İstiklal Madalyasının 92. yıl dönümü dolayısıyla; Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Satranç Federasyonu ve Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü tarafından geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası 5 Nisan Madalya Günü Satranç Turnuvası'nın sekizincisi Batıpark Spor Salonu'nda düzenlenen ödül töreninin ardından sona erdi.

47 bin TL ödüllü turnuvanın ödül törenine; Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri WIM Nilüfer Çınar Çorlulu ve Ulaş Demirci, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Dairesi Başkanı Cevdet Kabakçı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürü Halil Bozdoğan, protokol üyeleri, davetliler, sporcular ve aileleri katıldı.

img 2997Törende konuşma yapan Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi WIM Nilüfer Çınar Çorlulu, satrancın her yıl giderek daha fazla yaygınlaştığını belirterek, satrancın bir spor etkinliği olmasının yanı sıra eğitici özelliğinin bulunduğuna da dikkat çekti. Çorlulu, "Satranç özellikle son yıllarda gerçekten hızlı adımlarla yaygınlaşıyor. Bunun da en büyük nedeni satrancın eğitici bir etkinlik olmasıdır. Satranç çocukların eğitiminde bir matematik kadar etkilidir. Bunun farkına varan veliler, eğitmenler satranca geçmiş yıllara göre daha fazla değer veriyorlar. Ayrıca çocuk yaşlarındaki lisanslı sporcu sayımız oldukça fazla" dedi. Kahramanmaraş'ta bu yıl 8.sini düzenledikleri uluslararası turnuvaya, gerek ülkemizden gerekse yurtdışından sporcuların büyük ilgi gösterdiğini vurgulayan Çorlulu, derece elde eden tüm sporcuları da kutladı.

Belarus, Ukrayna, Gürcistan, İran, Azerbaycan, Türkmenistan, Kosova, Bulgaristan ve Suriye ile Türkiye'nin çeşitli illerinden 510 sporcunun A, B, C ve D kategorilerinde yarıştığı turnuvda; En İyi Bayan Sporcu, En İyi Yerel Sporcu, En İyi 1500 UKD ve Altı Sporcular, En İyi Ratingsiz Sporcular, En İyi 50 Yaş ve Üzeri Sporcular, En İyi 16 Yaş ve Altı Sporcular ve Teşvik Ödülleri olmak üzere kategorilerinde dereceye girenlere madalya ve ödülleri verildi.

 

A Kategorisinde 1. Vitaliy Bernadskiy 2. Davit Benizde 3. Shariyar Rahmanov
B Kategorisinde 1. Mehmet Aziz Ateş 2. Abdullah Özbilici 3. Selin Nesanır
C Kategorisinde 1. Dila Baloğlu 2. Barış Ertürk 3. Mehmet Can Baştemir
D Kategorisinde 1. Mert Ayper 2. Çağan Tütüncüler 3. Elif Zeren Yıldız oldu.

 

FOTO GALERİ

 

img 3002

img 3007

img 3014

img 3023

img 3032

img 3037

img 3049

img 3053

img 3066