Mobile menu

IM Ali Marandi 2017 ICC Açık’ta Birinci!

cemilca17nInternette satranç oynayanlar bilirler, her ne kadar Playchess ve birçok başka site bulunsa da en profesyonel ve aynı zamanda üst düzey oyuncuların en çok tercih ettiği satranç ortamı Internet Chess Club (ICC)'tır. Her sene ödüllü bir yıldırım turnuvası düzenleyen ICC'nin açık turnuvasına dünyanın en iyi isimlerinin de aralarında bulunduğu birçok üst düzey satranççı katılır ve birincilik için çekişir. Daha önce Nakamura gibi isimlerin birinciliği kazandığı turnuvayı bu sene kazanan ise son derece tanıdık: IM Cemil Can Ali Marandi!

Altı eleme turnuvasında ilk dört sırayı elde eden 24 sporcuya direkt finallere katılma hakkının verildiği 8 sporcunun eklendiği (İsimlerini yazarsak herhalde ne kadar kuvvetli bir turnuva olduğu anlaşılır: Grischuk, Ding Liren, Dominguez Perez, Sevian, Xiong, Gareev, Rauf Mamedov, Demchenko) ve böylece toplam 32 kişinin 3+0 zaman kontrolünde 4 oyunluk maçlar üzerinden eleme usulü oynadığı turnuvada altıncı eleme turnuvasında birinci olan sporcumuz IM Ali Marandi de finallere katılma hakkı elde eden isimler arasındaydı.

Finallerin ilk turunda kuvvetli GM Eduardo Iturrizaga ile eşleşen oyuncumuz uzatmalara giden maçta rakibini 4-2 mağlup etmeyi başardı ve GM Rambaldi ile eşleşti. Francesco Rambaldi'yi 3-0'lık skorla oldukça rahat geçen Cemil Can, çeyrek finalde de GM Nijat Abasov'u 2,5-0,5 skoruyla mağlup ederek yarı finalde IM Renato Terry'nin rakibi oldu. Zor bir maçın ardından rakibini 3,5-2,5 yenen oyuncumuz finalde ise satrançseverlerin tanıdığı bir isim olan Azeri GM Eltaj Safarlı'yı 5,5-3,5 mağlup etmeyi başardı ve 4200 $'lık büyük ödülün sahibi oldu.

Her ne kadar online satranç da olsa bu kadar zor rakiplerin ardından sıyrılıp birinci olmak hiç kolay değil; hele ucunda herkesin gözünü diktiği bir ödül de varsa! IM Cemil Can Ali Marandi'ye büyük başarısından ötürü sonsuz tebrikler! Hem bilgisayar hem de tahta başında başarılarının devamını diliyoruz!

 

Haber: Tarık Selbes

Fotoğraf: Özgür Akman