Mobile menu

GM Can Reykjavik Açık’ta Lider!

turkey emre can  david lladaBu yıl 32. si düzenlenen Reykjavik Açık Satranç Turnuvası'na dün oynanan 7. tur karşılaşmaları ile devam edildi. 4 sporcumuzun boy gösterdiği turnuvada, sporcularımızdan GM Emre Can, GM Mustafa Yılmaz ve GM Burak Fırat günü galibiyet ile kapatırken, IM Oğulcan Kanmazalp ise günü şanssız bir beraberlik ile kapattı.

6. turda aldığı galibiyet sonrası 5 puan ile zirveyi paylaşan GM Emre Can, 6. turda İngiltere'nin kuvvetli sporcusu GM Gawain Jones (2671) ile karşılaştı. Oyunortasında piyon öne geçmeyi başaran sporcumuz piyon önde girdiği kale oyunsonunu güzel bir şekilde kazanmayı başardı ve 7. tur sonucunda 6 puan ile liderlik koltuğuna oturmayı başardı. Bu sonuçlar ile 2593.3 Elo'ya da ulaşan GM Can, 2600 barajına da iyiden iyiye göz kırpmaya başladı.

Zirve yarışında takibini sürdüren bir başka sporcumuz GM Mustafa Yılmaz son 2 turda aldığı beraberlik sonucunda 7. turda Amerikalı IM Marc Esserman (2458) ile karşılaştı. Oyunortasında rakibinin yaptığı hatayı iyi değerlendiren GM Yılmaz, güzel bir taktik ile rakibini mağlup etmeyi başardı. Bu sonuçlar ile 5.5 puana ulaşan sporcumuz zirve yarışını yarım puan geriden gelerek sürdürüyor.

Turnuvaya iyi başlasa da sonrasında şanssız puan kayıpları yaşayan GM Burak Fırat 6. turda aldığı galibiyetten sonra bu tur da rakibini mağlup etmeyi başararak 5 puana ulaştı. Turnuvaya iyi başlayan bir başka sporcumuz IM Oğulcan Kanmazalp 6. turda aldığı mağlubiyet sonrasında bu tur da rakibi ile berabere kalarak turnuvaya 4 puan ile devam ediyor.

Bu tur ile turnuvada son 3 tura girilirken zirveyi 6 puan ile GM Emre Can, GM Santosh Gujrathi Vidit, GM Nils Grandelius, GM Abhijeet Gupta ve GM Baadur Jobava paylaşıyor. Zirveyi ise 5.5 puan ile aralarında GM Mustafa Yılmaz'ın da bulunduğu 11 sporcu takip ediyor.

Bugün TSİ ile 18.00'de başlayacak 8. tur karşılaşmalarında sporcularımızın rakipleri ise şu şekilde olacak.

Masa

Beyaz

Siyah

3

GM Zoltan Almasi (2696)

GM Emre Can

7

GM Dronavalli Harika (2521)

GM Mustafa Yılmaz

19

IM Sopiko Guramishvili (2363)

GM Burak Fırat

38

Ansgar Barthel (2166)

IM Oğulcan Kanmazalp

 

Sporcularımıza bugünkü karşılaşmalarında başarılar diliyoruz.

 

Chess-Results

Haber: Mert Tırak

Fotoğraf: David Llada