Mobile menu

Küçük ve Yıldız Takımlarımız İlk Hamlelerini Yaptılar

img 19032017 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Takım Turnuvaları, 24 Mayıs 2016 tarihinde Çorum'da başladı.

Anitta Otel'de düzenlenen turnuvalarda; Küçükler'de 48 takım 236 sporcu, Yıldızlar'da ise 25 takım 125 sporcu olmak üzere toplam 73 takım ve 361 sporcu yarışıyor.

Turnuvaların açılış töreni; Çorum Vali Yardımcısı Haldun Aksalman, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Er, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Yahya Çoban, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Başkan Vekilleri Prof. Dr. Yusuf Doğruer ve Aşkın Keleş, Asbaşkan Halil Hilmi Darı, Yönetim Kurulu Üyesi Sultan Daban,  TSF Çorum İl Temsilcisi Hasan Özer Gökmen, sporcu velileri, antrenörler ve çok sayıda satranç severin katılımıyla gerçekleşti.

img 1890Açılış töreninde konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Er, Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Takım Turnuvalarının Çorum'da gerçekleşmesini sağlayan Federasyon yetkililerine teşekkür etti. Çorum'da çok sayıda spor organizasyonu hayata geçirdiklerini belirten Er, bu faaliyetlere en iyi şekilde ev sahipliği yapıyoruz dedi. Er, gösterilen ilgi için satranç camiasına teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

img 1898

Federasyonun çok önemli ulusal turnuvalarını Çorum ilinde hayata geçirdiklerini belirten TSF Başkanı Gülkız Tulay ise, Çorum Belediyesinin destekleri ile Türk satrancına kazandırılan uluslararası açık satranç turnuvasının da büyük bir başarıyla tamamlandığını ifade etti. Çorum Belediyesi ve yerel yöneticilerine satranç sporuna verdiği değer ve yaptıkları çalışmalar için teşekkür eden Tulay, turnuvalarda yarışan takım ve sporculara da başarı dileklerini sundu.

img 1900

"Millet olarak büyük hamleler yapabilmek için satrancın ülke genelinde yayılması gerektiğini bilmeliyiz" açıklamasını yapan Vali Yardımcısı Haldun Aksalman, "Satranç sporuna gönül veren, kurallı yaşamın felsefesine inanan sporcuları ve onların bu gayeyi edinmelerini sağlayan veli ve antrenörleri kutluyorum" dedi.

img 1902Aksalman'ın ardından konuşmalarını yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise "Satranç hayatın bir parçasıdır. Türkiye Satranç Federasyonunun başarıyla organize ettiği bu faaliyetler ise aylar öncesinden başlayan bir çalışma ve emeğin ürünüdür. Böylesine önemli faaliyetler ve ilimizde bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz açık satranç turnuvasının ardından TSF ile iki kardeş kuruluş olduk. Ülkemizi sportif rekabette zirveye taşıyacak olan bu çalışma ve başarılarımızın sürmesini temenni ediyorum" dedi.

2017 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Takım Turnuvaları ilk turu açılış konuşmalarının ardından yapılan sembolik açılış hamleleriyle başladı.

8 tur sürecek ve 28 Mayıs Pazar günü sona erecek turnuvayı takip etmek için tıklayınız.

 

FOTO GALERİ

img 1880

img 1884

img 1903

img 1908

img 1912