Mobile menu

Satranç Üniversitelerde de Yaygınlaşmaya Devam Ediyor

dsc 8368Hitit Üniversitesi ile Türkiye Satranç Federasyonu, satranç sporunun tanıtımı, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması, öğrenci ve öğretim elemanlarına satranç eğitimi sağlanması konusunda işbirliği protokolü imzaladı.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay tarafından 24 Mayıs 2017 tarihinde imzaları atılan işbirliği protokulü kapsamında; Sosyal, kültürel ve sportif bir aktivite olarak satranç sporunun teşvik edilmesi için Hitit Üniversitesi bünyesinde satranç turnuvaları düzenlenmesi, üniversite bünyesinde ve TSF koordinesinde antrenörlük kursları düzenlenmesi, satranç ile ilgili çalıştay, seminer ve konferans gibi bilimsel etkinlikler düzenlenmesi, üniversite alanlarının satranç sporu ile ilgili faaliyetler için kullanılması, akademisyenlerin satranç ile ilgili bilimsel çalışmalar yapmalarının teşvik edilmesi gibi bir dizi çalışma ve faaliyet hayata geçirilecek.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Er, TSF Başkan Vekilleri Prof. Dr. Yusuf Doğruer ve Aşkın Keleş, TSF Çorum İl Temsilcisi Hasan Özer Gökmen ve üniversite temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen imza töreninde konuşma yapan TSF Başkanı Gülkız Tulay, üniversiteler ile yapılan çalışmaların Federasyon nezdinde ayrı bir önem taşıdığını belirterek, işbirliği kapsamında yapılacak çalışmaların da öğrenciler açısından son derece faydalı olacağını ifade etti. "Üniversitelerimiz, hayata geçirmek istediğimiz birçok çalışmayı yapabileceğimiz kurumlar. Üniversite yöneticilerimizin ve akademisyenlerimizin satranç sporuna bakışı bizler için çok önemli. Bu önemli işbirliğinin mevyelerini de umarım en kısa zamanda toplayacağız" dedi.

"Satranç hayata farklı bir felsefeden bakmamızı sağlıyor" diyen Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise, özellikle genç kuşak için son derece faydalı bir spor branşı olan satrancın, üniversitemiz bünyesinde yapılacak çalışmalarla aktif bir şekilde hayat bulacak olmasından son derece memnunuz" açıklamasında bulundu.

dsc 8353

dsc 8356

dsc 8368