Mobile menu

Zalakaros Açık'ta Galip GM Zubov!

zalakaros-open-518 Mayıs 2017 tarihinden itibaren devam etmekte olan 36. Zalakaros Açık Satranç Turnuvası bugün oynanan 9. tur maçlarının ardından sona erdi. 9 gündür büyük bir heyecana sahne olan turnuvada şampiyonluğu 7 puan ile Ukraynalı sporcu GM Alexander Zubov elde ederken 7 puanlı bir diğer sporcu Macar sporcu GM Richard Rapport ise averaj farkı ile 2. oldu.

Turnuvanın 8. turunda şampiyon GM Alexander Zubov (2604) ile karşılaşan GM Vahap Şanal siyah taşlar ile oynamanın verdiği dezavantaj neticesinde rakibine mağlup olmaktan kaçamadı. Sporcumuz son turda ise Macar IM Mate Bagi (2455) ile karşı karşıya geldi. Rakibin oyun boyunca oynadığı sağlam oyun sonucunda maç eşit bir oyunsonuna gitti. Sporcumuz rakibini hataya zorlamaya çalışsa da maç beraberlik ile sonuçlandı. Bu sonuçlar ile birlikte GM Şanal turnuvayı 5,5 puan ve +0,4 ELO değişimi ile tamamladı.

Turnuvada yarışan bir diğer sporcumuz FM Deniz Arman ise 7. turda yaptığı bir anlık hata ile maçını kaybetti. 8. turda ise oyunsonuna alet geri giren FM Arman genç rakibini hataya zorlayarak maçtan beraberlik almayı başardı. Son turda ise beyaz taşlar ile oynayan sporcumuz oyunu çok uzatmadan erken bir beraberlik ile sonuçlandırdı ve turnuvayı 3,5 puan ile tamamladı.

Turnuvanın liderlik yarışı ise büyük bir heyecan ile tamamlandı. Son tura 6,5 puan ile tek başına lider giren GM Tamir Nabaty beyaz taşlarla 6 puanlı GM Alexander Zubov ile karşılaştı. Şampiyonluk için maçtan beraberlik alması yeten Nabaty istediğini alamadı ve Ukraynalı rakibine mağlup oldu. 2. masada ise iki Macar sporcu GM Richard Rapport ve GM Tamas Banusz karşı karşıya geldi. Turnuvanın favorisi olarak görünen GM Rapport rakibini mağlup etmeyi başarsa da kötü başladığı turnuvayı averaj farkı ile 2. sırada tamamladı.

Final Sıralaması

Haber: Mert Tırak