Mobile menu

Liselerarası’nda Şampiyon Çiğli Fen Lisesi!

dsc 1334Türkiye Satranç Federasyonu ve Başkent Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen ve liseli takımların zirve mücadelesine sahne olan "Başkent Üniversitesi 1. Liseler Arası Takım Satranç Turnuvası" 28 Mayıs 2017 tarihinde tamamlandı.

36 takım ve 213 liseli sporcunun katılımıyla Başkent Üniversitesi Bağlıca Yerleşkesi'nde gerçekleşen takım satranç turnuvasında final turu karşılaşmalarının ardından ödüller sahiplerini buldu.

Liseler arasında satrancın yaygınlaştırılması amaçlanan organizasyonda birçok lise öğrencisi Başkent Üniversitesi kampüsünde ağırlandı. Şenlik havasında geçen organizasyonda Çiğli Fen Lisesi Şampiyon olurken Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi ikinci, Gazi Anadolu Lisesi üçüncü, Betül Can Anadolu Lisesi dördüncü, Mustafa Azmi Doğan Anadolu Lisesi ise beşinci oldu.

Takımların 4 asil 2 yedek sporcudan oluştuğu turnuvada her masa için ilk beş sporcuya ödül verildi.

Turnuvanın ödül töreninde kupa ve madalyaların yanında öğrencilere ve okullarına birçok ödül dağıtıldı.

dsc 1256Turnuva Başhakemi FA Uzman Aylin İbişoğlu; Centilmence mücadele eden tüm sporcuları kutladı. Liselerarası satranç turnuvasının önemine değinen İbişoğlu, turnuvanın liseler arasında satrancın popülerliğinin artmasına katkı sağlayacağını belirtti.

dsc 1267Başkent Üniversitesi Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri (BEDAM) Müdürü Prof. Dr. Ali Halıcı ise; Lise öğrencilerini Başkent Üniversitesinde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek turnuvanın gelecek yıllar için önemli bir temel oluşturduğunu ifade etti. Halıcı, önümüzdeki yıl daha büyük ödüllerin verileceği turnuvaya tüm liseli gençleri davet ederek tüm katılımcılara teşekkür etti.

 

TURNUVA SAYFASI

 

 

dsc 1281

dsc 1285

dsc 1287

dsc 1296

dsc 1300

dsc 1306

dsc 1314

dsc 1321

dsc 1324

dsc 1327

dsc 1330

dsc 1334