Mobile menu

Milli Takımımız Norveç Galibiyetiyle Yoluna Devam Ediyor!

novec 17

TÜRK SATRANCINDA KAZANÇ VE BAŞARI GÜNÜ!

DÜNYA TAKIMLAR SATRANÇ ŞAMPİYONASINDA YARIŞAN MİLLİ TAKIMIMIZ NORVEÇ GALİBİYETİ İLE YOLUNA EMİN ADIMLARLA DEVAM EDİYOR!!!

Hantı-Mansi'de gerçekleşen Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası'ndan güzel haberler gelmeye devam ediyor. İlk iki turdaki Ukrayna ve Rusya beraberliklerinin ardından Norveç karşısında galibiyet için çıkan takımımız zor geçen maçı Vahap Şanal'ın dördüncü masada IM Elsness karşısında aldığı galibiyet ile 2,5-1,5 kazanmasını bildi ve turnuvadaki şu ana kadar harika performansını böylece devam ettirmiş oldu.

Maç stratejisi açısından Norveç'in en kuvvetli oyuncusu GM Tari karşısında Dragan Solak'ın kazancı zorlaması gereksizdi ve nitekim Dragan çok iyi bildiği İspanyol'un Kırışma Varyantı'nda sakin bir oyun oynayarak rakibini sınamayı seçti ve çok zorlamadan beraberliğe razı oldu. İkinci masada GM Yılmaz ise GM Urkedal karşısında Benoni oynayarak siyah taşlarla da olsa kazanç istediğini belli ediyordu. Nitekim maç öncesi hazırlığımızın son derece yerinde olduğunu gösterircesine GM Urkedal son derece pasif bir şekilde oynayarak beyaz taşlarla kısa sürede hafif kötü bir konuma düştü. Uzun bir süre maçtaki tek galibiyetimiz ikinci masadan gelecek gibi görünüyordu ancak GM Urkedal oyunsonunda dirençli oyunuyla 44...Kf7 dışında Mustafa'ya net bir kazanç şansı tanımadı ve GM Yılmaz 44...Kb8? oynayınca oyun berabere sonuçlandı.

art 1978-1024x683Üçüncü masada IM Salomon partiye çok iyi hazırlanmıştı ve Emre çok ufak bir üstünlük elde ediyor gibi görünse de bu asla görsel bir üstünlükten öteye gidemedi ve Salomon kırışmalarla tamamen eşitleyerek Norveç adına önemli bir yarım puana imza atmış oldu. Böylece her şey dördüncü masadaki Elsness-Şanal partisine kalmıştı. Vahap'ın da tur sonrası verdiği röportajda belirttiği gibi maçta tek kayıp tehlikesi yaşayan kendisiydi. Elsness açılıştan çok iyi çıkmış ve piyon öne geçmişti ancak karışık konum oyuncumuza şanslar tanıyordu. Zaman sıkışmasında kontrolü kaybeden Elsness'in tanıdığı fırsatları iyi değerlendiren Vahap, zeitnot bittiğinde kazanç konuma geçmişti bile! Norveç için trajik ama bizim için harika bir sonuç! Vahap'ın da kötü konuma düşmesine rağmen pratik kuvvetini gösteren güzel bir örnek!

Milli Takımımızı bir kez daha tebrik ediyor, yarın Polonya karşısında başarılar diliyoruz!

 

 

Turnuva Sayfası - Canlı Yayın

Haber: Tarık Selbes

(Fotoğraflar turnuva sayfasından alınmıştır)

 

novec 17