Mobile menu

Şehit Çocuklarımızın Satranç Eğitimi Etkinliklerle Devam Ediyor!

img 9740Türkiye Satranç Federasyonu tarafından, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve PTT'nin destekleri ile düzenlenen "Kale Gibi Gelecek – Satranç Eğitim Projesi" Çanakkale'de çeşitli etkinliklerle hayata geçmeye devam ediyor.

14 Temmuz Cuma günü yapılan bilgilendirme toplantısının ardından satranç eğitimleri başlayan yaklaşık 100 şehit yakını, Milli takım antrenörümüz Doğa Cihan Göksel, antrenörler Nasiye Alabaş, Cemile Yiğit Can, Hilal Taş, Gülsen Atam, Fehmi Oğuz Özkeroğlu tarafından ve psikolog Ebru Altınel Canbazoğlu eşliğinde seviyelerine göre dersler alıyorlar.

Uzman antrenörlerden aldıkları eğitimlerle satranç sporunda kendilerini geliştiren çocuklarımız ve aileleri, ders dışı zamanlarda da çeşitli etkinliklere katılıyorlar. Eğitim kampı çerçevesinde düzenlenen Çanakkale turunda Aynalı Çarşı, Denizcilik Müzesi, Truva Ören Yeri, Çanakkale Şehitliği'ni gezen şehit yakınları, ayrıca egzersiz, yüzme, sinema gibi çok sayıda etkinlikte dostluklar kurarak eğlenceli zamanlar da geçiriyorlar.

Kamp programında, TSF Genel Sekreteri M. Sedat Fırat, TSF Çanakkale İl Temsilcisi Yasemin Kaçar, Federasyon görevlilerimiz Zeynep Kurtoğlu ve Batuhan Erkan da, şehit çocukları ve aileleri ile birlikte olarak onların en iyi ve en verimli şekilde vakit geçirmelerini sağlıyorlar.

İlk etabı 18 Temmuz'da gerçekleşecek ödül töreni ile tamamlanacak projede tüm katılımcılara TSF tarafından katılım belgesi ve madalya takdim edilecek.

Gençlerde satranç kültürünün oluşması, spor aracılığı ile birbirleriyle kaynaşması, arkadaşlık ve dostluk duygularının geliştirilmesi de hedeflenen eğitim kampının sonunda bir turnuva yapılarak, katılımcılara yarışma heyecanı da yaşatılacak. İki gün boyunca, 5 tur üzerinden, oynanacak turnuva sonunda ilk beş dereceyi elde eden gençlere madalya ve çeşitli hediyeler dağıtılacak. Daha sonra farklı şehirlerde farklı grupların katılımıyla devam ettirilecek proje ile yüzlerce şehit çocuğuna satranç öğretilmesi, aralarından satranç sporuna gönül verenlerin sporcu olarak yetiştirilmesi hedefleniyor.

kamp1canak

img 3766

img 3765

img 9747

img 7650

 camp2canak

img 9740

kamp3canak