Mobile menu

Satrancın Devleri Süper Lig’de Buluştu!

img 46292017 Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi, 26 Temmuz 2017 tarihinde, Kocaeli Darıca Elitte Otel'de başladı. 13 takım ve 93'ü unvanlı toplam 198 sporcunun şampiyonluk için yarışacağı Satranç Süper Ligi, adına yakışır görkemli bir açılış töreni ile başladı.

GM V. Ivanchuk (2729), GM Evgeniy Najer (2706), GM Ivan Cheparinov (2703), GM Rauf Mamedov (2680), GM Anton Korobov (2688), GM Robert Markus (2672), GM Martyn Kravtsiv (2657), GM Guijarro David Anton (2654), GM Eltaj Safarli (2641), GM Dariusz Piotr Swiercz (2637), GM Michal Krasenkow (2630), GM Nijat Mammadov (2589), GM Anna Muzychuk (2572), GM Yuriy Kuzubov (2646), GM Gadir Guseinov (2645), GM Ivan Salgado Lopez (2622), GM Mikheil Mchedlishvili (2602), GM Aryan Tari (2595) gibi dünyaca ünlü usta sporcuların boy gösterdiği Satranç Süper Ligi'nde; büyükustalarımız Dragan Solak (2624), Mustafa Yılmaz (2640), Emre Can (2571), Barış Esen (2528), Kıvanç Haznedaroğlu (2471), Burak Fırat (2480), Vahap Şanal (2533) ve çok sayıda usta sporcumuz yarışıyor.

Türkiye'nin en prestijli sportif organizasyonlarından biri olan Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi'nin açılış töreni; Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, TSF Başkanı Gülkız Tulay, Darıca Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hikmet Tatoğlu, TSF Başkan Vekilleri Prof. Dr. Yusuf Doğruer ve Aşkın Keleş, Yönetim Kurulu Üyeleri Sultan Daban, Özgür Solakoğlu, İslam Yücel, Ahmet Arda Kılıç, Teknik Kurul Başkanı Aykut İlker Mete'nin katılımıyla ve oldukça görkemli bir şekilde gerçekleşti.

img 4606Törende konuşma yapan TSF Başkanı Tulay, dünya satrancının önde gelen isimlerinin ve Türkiye'nin güçlü sporcularının Süper Ligde hamle yapacağını söyledi.

Ligin şampiyonu olacak takımın TSF desteğiyle Avrupa Kulüpler Kupası'na katılma hakkı kazanacağını belirten Tulay şunları kaydetti:

"Federasyon olarak çok yoğun bir etkinlik programımız var. Buraya gelmeden önce Konya'da üç büyük faaliyetimizi Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası, Türkiye Birinci ve İkinci Ligi'ni başarıyla gerçekleştirdik. Şimdi Türkiye'nin en üst ligi olan Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi için bir aradayız. Ülkemizin çok kıymetli kulüpleri burada. 93'ü unvanlı 198 sporcu, ülkemizin, dünyanın çok sayılı büyükustaları burada. Bu salon çok güzel maçlara sahne olacak. Satranç Süper Ligimizde yarışan takım ve sporcularımıza başarılar diliyor, sporcularımıza, kulüp temsilcilerimize, destek veren sponsorlarımıza ve bizlere ev sahipliği yapan Darıca Belediyesine teşekkür ediyorum."

img 4611Tulay'ın ardından konuşmalarını yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise, "Satranç sporunu keşfettiğim için çok mutluyum. Bu tür organizasyonların ve sporcularımızın yanında olmalıyız. Bu faaliyete ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz. Ülkemizden ve yurtdışından yabancı sporcuların yarıştığı turnuvanın Darıca ilçemizde gerçekleşmesine vesile olan TSF Yönetimine teşekkür ediyor ve turnuvaya katılan tüm sporcularımıza İl Müdürlüğümüz olarak başarılar diliyoruz." dedi.

Dev turnuvanın ilk turu, sembolik açılış hamlelerinin ardından saat 15.00'te başladı.

93'ü unvanlı 198 sporcunun yarıştığı Satranç Süper Ligi'nde mücadele eden takımlarımız ise şöyle:

Varyant (Yöntem) Gençlik Satranç Ve Spor Kulübü Derneği – Sivas, Hatay Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü – Hatay, Boğaziçi Üniversitesi Spor Kulübü – İstanbul, Beşiktaş Jimnastik Kulübü – İstanbul, Panelsan Genç Akademisyenler Eğitim Kültür Ve Araştırma Kulübü – Ankara, Gökçeada Spor Kulübü – Çanakkale, Tarsus Zeka Satranç Kulübü – Mersin, Türk Hava Yolları (THY) Spor Kulübü – İstanbul, Deniz Su Aquamatch Satranç Gençlik ve Spor Kulübü Derneği – İstanbul, Taş Duvar Spor Kulübü Derneği – İzmir, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Gençlik Ve Spor Kulübü Derneği – Kahramanmaraş, T.S Alyans Satranç Spor Kulübü – Manisa, Karaman Belediye Spor Kulübü - Karaman

Satranç Süper Ligi'nde, güçlü ve uzman yorumcu IM Arduman, analizler, ödüllü sorular, sürpriz canlı bağlantılar ve çeşitli konukların katılımıyla dev turnuvanın nabzını tutuyor. Chess24 ve chessbase sayfalarında da canlı yayınlanan Süper Lig karşılaşmalarına yönelik soru ve yorumlarınızı TSF Facebook sayfasından ilgili gönderinin altına, Twitter'da (@turkishchess) ise #supersatranc17 etiketini kullanarak bize yazabilirsiniz.

2017 Türkiye İş Bankası Satranç Süper Liginde yarışan takım ve sporcularımıza başarılar diliyoruz. 

 

2017 Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi Resmi Web Sayfası

TSF Canlı Yayını - Chess24 - Chessbase

 

img 4588

img 4592

img 4596

img 4629

img 4630

img 4634

img 4707

Hatay Büyükşehir Belediyesi sporcusu GM V. Ivanchuk, ilk maçının ardından IM Arduman'ın konuğu oldu