Mobile menu

GM Fırat Pontevedra'da Lider

pontevedra17İspanya'da düzenlenen Pontevedra Açık Satranç Turnuvası'na bugün oynanan 5. tur karşılaşmaları ile devam edildi. Ülkemizden GM Burak Fırat ve IM Mert Erdoğdu'nun yarıştığı turnuvada üst masalarda yarışan sporcularımız günü 2 beraberlik ile kapattılar.

Turnuvaya galibiyet serisi ile başlayan GM Burak Fırat, 4. turda FM Jose Padeiro (2255) karşısında galibiyet elde ederek 5. tura tam puan ile girmeyi başardı. 5. turda da 1. masada GM Misa Pap (2491) ile karşılaşan GM Fırat masadan beraberlik ile ayrıldı. Bu sonuçlar ile 4,5 puana ulaşan büyükustamız 6. tura liderliği paylaşarak giriyor. GM Fırat 6. turda ise GM Vladimir Petkok (2498) ile karşılaşacak.

Turnuvanın 2. turundan beraberlik ile ayrılan IM Mert Erdoğdu ise sonrasında oynadığı 2 maçtan da galibiyet ile ayrılmayı başardı ve 5. turda FM Luis Neves Da Silva (2354) ile karşı karşıya geldi. Bu turdan beraberlik ile ayrılan IM Erdoğdu 4 puan ile zirve mücadelesini yarım puan geriden takip ediyor. Sporcumuzun 6. turda ise FM Trobat Francisco Garcia (2282) ile karşı karşıya gelecek.

6. turu yarın TSİ 11.00'de başlayacak turnuvada yarışan ustalarımıza başarılar diliyoruz.

Chess-Results