Mobile menu

Polonya'da Son İki Tura Giriliyor

img 6811Polonya'nın Iwonicz-Zdroj kentinde düzenlenen 2017 Avrupa Genç Takımlar Satranç Şampiyonası'na bugün oynanan 5. tur maçları ile devam edildi. Bu tur ile turnuvanın son iki turuna girilirken takımlarımız yine 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile günü kapattılar.

Slovakya 2 takımı ile karşılaşan erkek takımımız maça FM Ömer Faruk Özer, FM Cem Kaan Gökerkan, FM Deniz Özen ve FM Emre Emin Dedebaş kadrosu ile çıktı. 1. masada rakibinin yaptığı gereksiz kalite fedasını iyi değerlendiren FM Özer oyunsonunda rakibine şans vermeden sonuca gitmeyi başardı. 2. masada ise piyon öndeyken rakibine kalite vermek zorunda kalan FM Gökerkan, sonrasında çok teknik bir şekilde avantajı eline aldı ve maçı kazanmasını bildi. 3. masada ise siyah taşlar ile rakibine erken baskı kurmayı başaran FM Özen sonrasında oynadığı güzel oyun ile rakibini mağlup etmeyi başardı. 4. masada oynayan FM Dedebaş ise rakibinin sağlam oyunu sonucu günü beraberlik ile kapattı. Bu sonuçlar ile rakibini 3,5-0,5 gibi skor ile yenmeyi başaran takımımız böylece günün en farklı skorunu da elde etti. Son iki tura 6 puan ile 9. sırada giren takımımız yarın ise Danimarka takımı ile karşılaşacak.

Kız takımlarımız için bu tur adeta turnuvanın en kuvvetli turuydu. Turnuvanın 1 numaralı seribaşı Sırbistan 1 takımı ile karşılaşan Türkiye 2 takımı rakibi ile 1-1 berabere kalmayı başardı. 1. masada WFM Teodora Injac (2279) ile karşılaşan WCM Sinem Çağla Gündoğan açılıştan itibaren avantajı yavaş yavaş rakibine kaptırdı ve maçı kaybetmekten kurtulamadı. 2. masada oynayan WCM Ece Özbay ise adeta sazı eline aldı ve açılıştan itibaren agresif bir oyun ortaya koydu. Oynadığı güzel oyun ile maçı kazanmayı başaran sporcumuz böylece 1 puanı da takımımıza getirmiş oldu. Takımımız yarın ise Slovenya 2 takımı ile karşılaşacak. Türkiye 1 takımı ise bu tur 4 numaralı seribaşı Polonya 2 takımı ile karşılaştı. 2 masada da rakiplerinin baskılı oyunlarına cevap vermekte zorlanan sporcularımız rakiplerinin güzel oyunu sonucu günü mağlubiyet ile kapattılar ve takımımız güçlü rakibi karşısında 0-2 mağlup olarak günü sonlandırdı. Takımımız yarın ise Macaristan 2 takımı ile karşı karşıya gelecek.

6. turu yarın TSİ 16.00'da başlayacak şampiyonada yarışan takımlarımıza başarılar dileriz.

Şampiyona Sayfası - Chess-Results - Foto Galeri (Kafilemiz)

Haber: Mert Tırak / Fotoğraflar: Fatma Koç

img 6856

img 6811