Mobile menu

Polonya'dan 2 Masa Derecesi İle Dönüyoruz

ikimasason17Polonya'nın Iwonicz-Zdroj kentinde düzenlenen 2017 Avrupa Genç Takımlar Satranç Şampiyonası bugün oynanan son tur maçları ile sona erdi. Bir haftadır büyük bir heyecan ile geçen maçların ardından erkekler kategorisinde Almanya, kızlar kategorisinde ise Polonya şampiyonluğunu ilan etti. Ülkemiz adına ise kız takımlarımızda Türkiye 2 takımında 2. masa oynayan WCM Özbay namağlup bir şekilde 5,5 puan ile masa üçüncüsü olmayı başardı. Erkek takımımız da ise FM Cem Kaan Gökerkan 2. masa dördüncüsü, FM Deniz Özen 3. masa dördüncüsü ve FM Emre Emin Dedebaş 5. masa ikincisi olmayı başardılar.

Erkek takımımız bugün 1. masada turnuvanın favorisi Almanya takımı ile şampiyonluk maçına çıktı. Maça takımımız FM Ömer Faruk Özer, FM Cem Kaan Gökerkan, FM Deniz Özen kadrosu ile çıktı. 4. masada FM Raphael Lagunow (2358) ile karşılaşan FM Tuncer, açılıştan istediği gibi çıksa da sonrasında kazanca zorlarken yaptığı hata sonucu geri düştü ve sonrasında maçı kaybetmekten kurtulamadı. 1. masada turnuvanın en kuvvetli sporcusu IM Dmitrij Kollars (2514) ile karşılaşan FM Özer, zaman sıkışmasında yaptığı hatalı hamleler sonucu kötü konumda kaldı ve sonrasında masadan mağlubiyet ile ayrıldı. Kalan 2 masamızda sporcularımız maçlarını kaybetti ve şampiyonanın son maçından 0-4 mağlubiyet ile ayrıldık. Bu sonuçlar ile Almanya şampiyonluğunu ilan ederken, takımımız 8 puan ile 7. sırada şampiyonayı noktaladı. Ayrıca FM Cem Kaan Gökerkan 2. masa dördüncüsü, FM Deniz Özen 3. masa dördüncüsü ve FM Emre Emin Dedebaş 5. masa ikincisi olmayı başardılar.

Kız takımlarımızdan Türkiye 1 takımı da bugün Almanya takımı ile karşılaştı. Kötü bir turnuva geçiren güçlü rakibimize karşı 1. masada oynayan WFM Çağıl Irmak Arda oyunortasında avantajı yavaş yavaş rakibe verdikten sonra maçı kaybetmekten kurtulamadı. 2. masada oynayan WFM Sıla Çağlar ise açılıştan iyi çıktıktan sonra oynadığı güzel oyun ile rakibini mağlup etmeyi başardı. Bu sonuçlar ile takımımız rakibi ile 1-1 berabere kalırken turnuvayı da 7 puan ile 9. sırada tamamladı. Bir diğer kız takımımız olan Türkiye 2 takımı ise bugün Polonya 4 takımı ile karşılaştı. 1. masada oynayan WCM Sinem Çağla Gündoğan 1 piyon geri girdiği oyunsonunda konumu savunmaya çalışsa da rakibini güzel oyunu sonucu masadan mağlubiyet ile ayrıldı. 2. masada ise harika bir turnuva geçiren WCM Ece Özbay oyunortasında elde ettiği avantajı değerlendirmesini bildi ve günü galibiyet ile kapattı. Böylece turnuvayı namağlup bir şekilde 5,5 puan ile tamamlayan WCM Özbay masa üçüncüsü olmayı başardı. Maçı 1-1 beraberlik ile biten Türkiye 2 takımı ise turnuvayı 6 puan ile 11. sırada tamamladı.

Şampiyonada ülkemiz adına hamle yapan tüm sporcularımıza teşekkür ediyoruz.

Şampiyona Sayfası - Chess-Results - Foto Galeri (Kafilemiz)

Haber: Mert Tırak / Fotoğraflar: Fatma Koç

img 0598

img 0599

img 7084

 Milli Takımlar Direktörü Fatma Koç ve GM Adrian Mihalcishin ödül töreninde sporcularımızla