Mobile menu

İstanbul Açık 600 Sporcuyu Ağırlıyor!

dscn9820Bayrampaşa Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen 2017 Uluslararası İstanbul Açık Satranç Turnuvası 11 Eylül 2017 Pazartesi günü yapılan açılış töreninin ardından ilk tur maçlarıyla başladı.

Bayrampaşa Belediyesi Semih Erden Spor Salonunda düzenlenen turnuvanın açılış töreni Türkiye Satranç Federayonu Başkanı Gülkız Tulay, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, İstanbul GHSİM İl Müdürü Cemil Boz, Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Solakoğlu, İstanbul GHSİM Spor Şube Müdürü Kubilay Kalaycıoğlu, Bayrampaşa Belediyesi Yetkilileri, İl Temsilcisi Rıza Öney, Turnuva Direktörü ve Bayrampaşa İlçe Temsilcisi Nuri Gençay Genç, sporcular ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti. 

Turnuvada 17 ülkeden (Amerika Birleşik Devletleri, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, İran, K.K.T.C., Kırgızistan, Libya, Macaristan, Mısır, Özbekistan, Suriye, Ukrayna, Ürdün, Yemen, Yunanistan) 13'ü unvanlı 600 sporcu 5 kategoride bir hafta boyunca mücadele edecek.

Turnuva boyunca A kategorisinden ilk 15 masa ve B kategorisinden ise ilk 5 masa maçlarının canlı yayınlarına, canlı sonuç, eşlendirme-sonuç ve fotoğraflara turnuva sayfasından ulaşabilirsiniz.

 

DSCN9772Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay törnde yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde yoğun bir faaliyet dönemi içerisinde olduklarını belirtirken İstanbul`un en önemli turnuvalarından İstanbul Açık Satranç Turnuvasının açılışını gerçekleştirmekten büyük memnuniyet duyduklarını belirtti, turnuvaya desteklerinden dolayı Bayrampaşa Belediyesine ve Başkanı Atila Aydıner`e destekleri için teşekkürlerini ileterek, sporculara başarılar diledi.

DSCN9788İstanbul GHSİM İl Müdürü Cemil Boz da turnuvayı organize eden Türkiye Satranç Federasyonu ve Bayrampaşa Belediyesine teşekkürlerini sundu. Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak tüm sporlara destek vermeye çalıştıklarını belirten Boz, İstanbul Açık Satranç Turnuvasının da ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diledi. 

DSCN9807Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ise Uluslararası İstanbul Açık Satranç Turnuvasının Bayrampaşa ilçesinde düzenlenmesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek sözlerine başladı. Satrancı çok sevdiğini belirten Aydıner, Bayrampaşa Belediyesi olarak satranca desteklerinin süreceğini ifade etti. Başkan Aydıner, satrancın insanın ufkunu ve vizyonunu arttırdığını, bu sebeple satrancın ülkemizde daha da çok yaygınlaştırılması gerektiği açıklamasında bulunarak, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

DSCN9820                                               
DSCN9883

dscn9871