Mobile menu

Ela Keskinler ve Arda Çamlar Avrupa Beşincisi

romanya1720final5 Eylül 2017 tarihinden bu yana Romanya'nın Köstence şehrinde düzenlenen 2017 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası bugün oynanan son tur maçları ile sona erdi. 10 günden bu yana büyük bir heyecana sahne olan turnuvada ülkemiz adına yarışan Arda Çamlar ve Ela Keskinler turnuvayı 5. sırada bitirerek kupa kazanmayı başardılar.

8 yaş erkekler kategorisinde yarışan sporcumuz Arda Çamlar 6 maçlık galibiyet serisinin ardından son turda 1. masada CM Shreyas Royal (1700) ile şampiyonluk maçına çıktı. Açılıştan sıkıntılı bir şekilde çıkan sporcumuz sonrasında da maçı kaybetmekten kurtulamadı ve turnuvayı 7 puan ile 5. sırada tamamladı. Bir başka kaçan madalya fırsatı ise 8 yaş kızlar kategorisinden geldi. Turnuva boyu üst masalardan inmeyen sporcumuz Ela Keskinler son turda kategorisinin 1 numaralı seribaşı Anna Shukhman (1583) ile karşılaştı. Üçüncülük kürsüsü için yarım puana ihtiyaç duyan sporcumuz 71 hamle süren mücadele sonrası masadan mağlubiyet ile ayrıldı ve turnuvayı 6 puan ile 5. sırada tamamladı.

10 yaş erkekler kategorisinde yarışan CM Ömer Melih Sarıdağ ise namağlup devam ettiği turnuvanın son turunu kazanmasını bilerek 7 puana ulaştı. Averajının azizliğine uğrayan sporcumuz turnuvayı 3. ile eş puanlı 7. olarak tamamladı.Turnuvadaki bir başka madalya ümidimiz ise 10 yaş kızlar kategorisinde yarışan Hatice Aslı Muştu son turda istediği sonucu alamadı ve ikincilik şansını kaybetti. Sporcumuz turnuvayı 6 puan ile 11. sırada tamamladı ve aynı zamanda +82,8 Elo kazanmayı başardı. Turnuvaya en iyi başlayan kategorimiz olan 12 yaş kızlar kategorisinde yarışan WCM Safiye Öykü İnce son tur maçını kanarak 6,5 puana ulaştı ve turnuvayı 6. sırada tamamladı.

Tüm sporcularımız tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

FOTO GALERİ

Chess - Results

Haber:  Mert Tırak - Fotoğraflar: Zeynep Kurtoğlu

img 7469

img 7483

img 7495

sralama 2017 eycc