Mobile menu

"Doğru Hamlede Buluşalım" Çığ Gibi Büyüyor: Altıeylül’de Binlerce Öğrenci Satrançla Buluştu!

colmansetlage"Doğru Hamlede Buluşalım" projesi tüm ülkeye dalga dalga yayılıyor. Yıllardır yüzbinlerce ilkokul öğrencisini satranç sporu ile tanıştıran proje Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde de hayata geçti.

Türkiye Satranç Federasyonu'nun, "Doğru Hamlede Buluşalım" projesi kapsamında Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde de ilkokul öğrencilerine satranç takımı ve eğitim kitabı dağıtımına başlandı. Projenin dağıtım töreni ise 29 Eylül 2017 tarihinde Plevne İlkokulunda gerçekleşti.

Projenin dağıtım töreni; Balıkesir Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Kaymakam Dr. Oktay Kaya, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, TSF Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Solakoğlu, TSF Merkez Hakem Kurulu Üyesi Ahmet Uçtu, IM Suat Soylu, TSF Balıkesir İl Temsilcisi Erdem Özgören, ilçe temsilcileri ve Balıkesir satranç ailesinin katılımlarıyla gerçekleşti.

Türkiye Satranç Federasyonu, Altıeylül Belediyesi ve Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirilen "Doğru Hamlede Buluşalım" projesi işbirliği kapsamında ilçede bulunan 31 okulda 2 Bin 300 öğrenciye satranç takımı ve eğitim kitabı dağıtımı başladı. Altıeylül Belediyesi tarafından ayrıca 31 ilkokulun birinci sınıf öğretmenlerine satranç eğitim semineri de verildi.

Törende konuşma yapan IM Suat Soylu, satrancın kendisi için çok önemli bir spor olduğunu belirterek bu sporun hayatının çok önemli bir parçası olduğunu katılımcılarla paylaştı. Projenin hayata geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Soylu, “Satrançla küçük yaşta tanışmak çok önemli şanstır. Umarım proje çok başarılı olur” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ise “Öğrencilerimizin akademik başarılarının yanı sıra sosyal ve sportif faaliyetlerde de ön plana çıkmalarını ve düşünme anlamında yol almalarını çok önemsiyoruz. Projemiz ilçemize ve öğrencilerimize hayırlı olsun” diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da şu açıklamada bulundu: “Belediyeler yalnızca bulundukları şehirde park, bahçe, kanalizasyon yapan kurumlar değil, her vatandaşa dokunan, sosyal, kültürel, sportif ihtiyaçlarını da gözeten anlayışa yolumuza devam ediyoruz. Belediye olarak ne kadar doğru bir hamle yaptığımızı buradaki genç kardeşlerimizin yüzünden çok iyi anlıyorum. Bu projeyi çok önemsiyoruz çünkü bu genç yavrularımız ülkemizin geleceği demek. Gençlerine yatırım yapmayan bir ülkenin geleceği olamaz. Satranç sporu bu noktada çok önemli. Çocuklarımız ne kadar şanslı ki erken yaşta bu sporla tanışıyorlar. Tam 2 Bin 300 öğrencimizi Federasyonumuzun katkıları ile satranç ile buluşturuyoruz”

 “Geleceğe yapılacak en önemli yatırım çocuklarımızı satranç sporu ile tanıştırmaktır” sözleri ile konuşmasına başlayan TSF Başkanı Gülkız Tulay, yerel yönetimlerin bu konuda verdiği desteğin çok önemli olduğunu belirtti. Tulay, “Doğru Hamlede Buluşalım projesi ile Türk satrancının bugün geldiği noktada çok önemli mesafe kat ettik. Bugün burada satranç ile tanışacak binlerce çocuğumuz hayatlarını bu sporun kazanımları ile sürdürecek ve ülkemize yararlı bireyler olacaklar. Bu önemli amaca hizmet eden ve projemize destek olan Altıeylül Belediyesine teşekkür ediyorum” dedi.

Satrancın düşünerek doğru adımları atabilmek ve doğru hamleyi yapabilmek olduğunu ifade eden Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu ise oyun oynarken düşündüren satrancı kendisinin de severek oynadığını söyledi. Aydınlıoğlu, “Buralara kadar gelip bu güzel hizmetin verilmesine vesile olan Federasyon Başkanı Sayın Tulay’a teşekkür ediyorum. Ülkemizin geleceği yavrularımız için böylesine ayrıcalıklı oyunlar, en az derslerindeki başarı kadar önemlidir.  Projeye destek veren tüm paydaşları teker teker tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından gerçekleşen dağıtım töreninde çocuklar, büyük bir coşkuyla satranç takımı ve eğitim kitaplarına kavuştular.

Başkan Tulay ve Yönetim Kurulu Üyesi Solakoğlu, Plevne İlkokulunda gerçekleşen dağıtım töreninin ardından Balıkesir Satranç Kulübü'nün açılışına da katıldılar. Kulüp açılışında Balıkesir satranç ailesi ve öğrenciler tarafından büyük bir ilgiyle karşılanan Başkan Tulay, satranç kulübünün açılışını gerçekleştirerek, hayırlı olsun dileklerini iletti. 

 

22007811 1191970150947069 2270391513104331465 n

Altıeylül Belediyesi

 

a1cdfae3-d7e6-4bdf-a269-5157a75e1a24

3696a78e-a9bb-435f-b556-d2c9f94fb802

9d6925b9-3a7f-41e9-a4d9-e26c3e4874e7

collage6eykul

4c1bea1f-f5db-49dd-9905-cec34d5d71e2

ec84b325-9271-486f-92e7-dcf0f11a17df

Dağıtım Töreni - Plevne İlkokulu

 

e8af8bdf-11e5-4530-a677-2e9d62922d54

Başkan Tulay ve YK Üyesi Solakoğlu, Balıkesir'de Balıkesir Satranç Kulübü'nün açılışına da katıldılar.