Mobile menu

2017 Avrupa Kulüpler Kupası & 88. FIDE Kongresi Başlıyor!

habereccDünyanın en güçlü satranç kulüpleri ve sporcularına ev sahipliği yapacağımız 2017 Avrupa Kulüpler Kupası için geri sayım başladı.

Satrançta kulüp yarışmaları anlamında en üst düzey organizasyon olarak gösterilen ve dünya satranç camiasının yakından takip edeceği dev turnuva, 7 Ekim Cumartesi günü saat 19.30'da gerçekleşecek açılış töreni ile başlayacak.

 

Dünyanın en kuvvetli kulüp ve sporcularının yarışacağı turnuvada;

Genel kategoride 36 takım ve 38 ülkeden (Rusya (RUS), Azerbaycan (AZE), Hollanda (NED), Ukrayna (UKR), Çin (CHN), Makedonya (MKD), İsrail (ISR), Polonya (POL), Çek Cumhuriyeti (CZE), Avusturya (AUT), Almanya (GER), Macaristan (HUN), Romanya (ROU), Hırvatistan (CRO), Fransa (FRA), İtalya (ITA), Slovakya (SVK), Karadağ (MNE), Litvanya (LTU), Letonya (LAT), Norveç (NOR), İsveç (SWE), Suriye (SRY), Beyaz Rusya (BLR), İzlanda (ISL), Danimarka (DEN), Estonya (EST), Finlandiya (FIN), İngiltere (ENG), İsviçre (SUI), İrlanda (IRL), Slovenya (SLO), İskoçya (SCO), Lüksemburg (LUX), Kosova (KOS), Sırbistan (SRB), Yunanistan (GRE) ve Türkiye (TUR)) 254 sporcu,

Kadınlar kategorisinde ise 12 takım ve 11 ülkeden (Hindistan (IND), Gürcistan (GEO), Rusya (RUS), Ukrayna (UKR), Azerbaycan (AZE), Beyaz Rusya (BLR), Almanya (GER), Romanya (ROU), Fransa (FRA), İrlanda (IRL) ve Türkiye (TUR)) 53 sporcu yarışacak.

Genel kategoride geçen senenin şampiyonu Makedon kulübü Alkaloid yine aralarında Çin Milli Takımı oyuncuları Ding Liren ve Yu Yangyi gibi çok kuvvetli isimlerin olduğu iddialı bir kadroyla yer alırken; eski Dünya Şampiyonu Vladimir Kramnik ve 2016'da Carlsen ile şampiyonluk maçı oynamış Sergey Karyakin gibi yıldız satranççıları kadrosunda bulunduran Rusya'nın Globus kulübü ise kupada bir numaralı seri başı ve turnuvanın kâğıt üzerinde açık ara favorisi olarak gösteriliyor. Ayrıca bu kategoride aralarında 2017 Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi Şampiyonu Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün de olduğu dört kulübümüz de yerli oyunculardan oluşan kadrolarla mücadele edecek.

Kadınlar kategorisine gelince Gürcistan Milli Takımı oyuncularından oluşan ve kupayı 2014-2015 senelerinde kazanmayı başaran Batum Nona Satranç Kulübü Hindistan'ın bir numarası Harika Dronovalli takviyesiyle bu sene de şampiyonluğun en büyük adayı. 2012'de Dünya Şampiyonu olan Anna Ushenina ve Rus Milli Takımı oyuncuları Olga Girya ve Natalya Pogonina gibi isimlere sahip Ugra Satranç Kulübü ise Gürcülerin şampiyonluk yolundaki en büyük rakibi olacak gibi görünüyor. Yarışmada ülkemizi A Ulusal takım sporcularımızın yanı sıra genç ve yetenekli sporcularımızdan oluşan dört takım temsil edecek.

Dünyanın en kuvvetli kulüp ve sporcularını ağırlayacak turnuvanın heyecan dolu karşılaşmaları IM Can Arduman ve Polonyalı büyükusta Bartlomiej Heberla'nın sunumuyla gerçekleşecek canlı yayın ile tüm dünyaya ulaştırılacak.

Antalya, 88. FIDE (Dünya Satranç Federasyonu) Kongresine de ev sahipliği yapacak. Ülkemizin üçüncü defa ev sahipliği yapacağı FIDE Kongresine 188 üye ülkeden 177 delege katılacak. Kongre, 2018 yılında yapılacak FIDE seçimli Genel Kurulundan önce yapılacak en son kongre olma özelliği taşıyor.

7 tur üzerinden oynanacak ve toplam 34.000 € para ödülünün verileceği Avrupa Kulüpler Kupası ve 88. FIDE Kongresi Antalya Göynük Avantgarde Resort Otel'de gerçekleşecek.

Çetin partilere sahne olacak Kupa'ya yönelik soru ve yorumlarınızı TSF Facebook sayfasından ilgili gönderinin altına, Twitter'da (@turkishchess) ise #ECC2017 etiketini kullanarak bize yazabilirsiniz.

 

2017 Avrupa Kulüpler Kupası - 88. FIDE Kongresi

ecc17live

IM Can Arduman ve GM Bartlomiej Heberla