Mobile menu

Hindistan'da İkinci Gün

img 1873Hindistan'ın Ahmedabad şehrinde gerçekleştirilen 2017 Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı’na bugün oynanan çift tur maçları ile devam edildi. Günü 1 mağlubiyet, 1 galibiyet ile kapatan takımımız yoluna 4 puan ile devam ederken turnuvanın favorileri Hindistan Yeşil, İran ve Rusya takımları tam puan ile zirve yarışını önde götürüyorlar.

Günün ilk maçı olan 2. turda Hindistan Yeşil takımı ile karşılaşan takımımız maça FM Deniz Özen, FM Ekin Barış Özenir, FM Emre Emin Dedebaş ve FM Alparslan Işık kadrosu ile çıktı. 1. masada turnuvanın tek büyükustası GM Chopra Aryan (2536) ile karşılaşan FM Özen güçlü rakibine mağlup olmaktan kurtulamadı. 2. masada ise IM R Praggnanandhaa (2517) ile karşılaşan FM Özenir oyunortasında avantajı rakibine kaptırdı ve sonrasında da rakibin güzel oyunu sonrası masadan puansız ayrıldı. 3. masada da IM Nihal Sarin (2507) ile karşılaşan FM Dedebaş ise 2 tarafın da sağlam oyunu sonucu maçını beraberlik ile bitirdi. 4. masada ise R Vaishali (2329) ile karşılaşan FM Alparslan Işık (2239) oyunsonuna piyon önde girse de avantajı kazanmaya yetmedi ve masadan yarım puan ile ayrıldı. Böylelikle takımımız 2. turu 3-1’lik bir skor ile mağlup tamamladı.

3. turda ise takımımız rakibi Malezya takımı karşısında FM Deniz Özen, FM Emre Emin Dedebaş, FM Alparslan Işık ve WFM Duru Okuyaz kadrosu ile çıktı. 2. masada oynayan FM Dedebaş oyun boyu dengeli geçen maçtan beraberlik ile ayrılırken kalan 3 masada da sporcularımız çok güzel oyunları ile rakiplerine üstün gelmeyi başardılar ve maçı 3,5 – 0,5 skor ile galip tamamladılar. Takımımız 4. turda ise Moğolistan takımı ile karşılaşacak.

4. turu yarın TSİ 13.00’te başlayacak turnuvada yarışan takımımıza başarılar dileriz.

Haber: Mert Tırak

Turnuva Sayfası - Chess-Results

img 1873

WFM Duru Okuyaz,  FM Ekin Barış Özenir, GM Kıvanç Haznedaroğlu, FM Emre Emin Dedebaş, FM Deniz Özen ve FM Alparslan Işık