Mobile menu

Böblinger Açık’ta Sporcularımızdan Başarılı Sonuçlar!

collageboblingeAlmanya'nın köklü açık turnuvalarından olan ve bu yıl 26-30 Aralık tarihleri arasında 34.sü düzenlenen Böblinger Açık'ta sporcularımız güzel neticeler elde etti ve kendi adlarına son derece başarılı geçen bir yılı güzel bir şekilde kapattılar. Hepsine ayrı ayrı tebrikler!

Final sıralamasına göz attığımızda ilk olarak 18. sırada FM Işık Can'a rastlıyoruz. Oyuncumuz 6/9 puan ve 2378 ELO performansıyla en yüksek sırayı alan sporcumuz olmasının yanı sıra bu sonucuyla gençler alt kategorisinde de 2-4. sıraları paylaştı ve averajla 4. oldu. Yetenekli oyuncumuz böylece reyting listesindeki yükselişine emin adımlarla devam etti ve 2018'de de satranç kamuoyunun gözü genç sporcunun üzerinde olacak.

Ancak belki de daha sansasyonel sonuçlar kızlarımızdan geldi. Nitekim kadınlar alt kategorisinin sıralamasına baktığımızda ilk 3 sırayı oyuncularımızın aldığını görüyoruz! WCM Ece Özbay 5,5/9 puan ve 2234 ELO performansıyla kadınlarda ilk sırayı alırken aynı zamanda WFM olmaya hak kazandı. Tebrikler WFM Ece Özbay!

WFM Çağıl Irmak Arda (2298 ELO performansı) ile WFM Sıla Çağlar (2078 ELO performansı) ise 5/9 puanla kadınlarda 2. ve 3. sıraları aldılar. Çağıl Irmak Arda ayrıca bu sonuçla WIM normu da almaya hak kazandı. 2018'de önce WIM sonra da WGM olmasını temenni ederek kendisini kutluyoruz!

Oyuncularımızı başarılı sonuçlarından ötürü bir kez daha tebrik eder, 2018'de de başarılarının artarak sürmesini dileriz.

Haber: Tarık Selbes

 

fghjk