Mobile menu

Kupa Coşkusu Tamamlandı

dsc 0339Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Antalya'da düzenlenen ve Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar şampiyonalarının ardından yapılan Türkiye Kupası sona erdi. 11 tur süren zorlu maraton sonunda 2018 Türkiye Kupası'nı FM Fethi Apaydın kazanırken, IM Ufuk Sezen Arat ikinci, GM Kıvanç Haznedaroğlu ise üçüncü oldu.

Antalya Kemer’de 78 ilden 388 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen ve toplam 40 bin TL para ödülünün dağıtıldığı Türkiye Kupası, 11 tur süren zorlu mücadele sonunda derece elde eden sporcuların ödüllerine kavuşmasının ardından tamamlandı. 2018 Türkiye Kupası ödül töreni, final turu müsabakalarının ardından 3 Şubat Cumartesi akşamı gerçekleşti.

dsc 0178Törende konuşma yapan TSF Başkanı Gülkız Tulay, derece elde eden sporcuları kutlayarak, tüm sporcuların 8 gün boyunca büyük bir centilmenlikle mücadele ettiğini belirtti. Tulay konuşmasına şöyle devam etti. “Türkiye Kupası’nda 8 gün boyunca 7 yaşındaki en küçük sporcumuz Hasan Emre Kış’tan 79 yaşındaki en büyük sporcumuz Kadir Duran’a kadar herkes büyük bir centilmenlikle yarıştı. Söz centilmenlikten açılmışken, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz yaş grupları şampiyonalarımız esnasında yaşanan çok güzel bir centilmenlik örneğinden sizlere bahsetmek isterim. Maçlar esnasında kupada yarışan, burada aramızda olan sporcularımızdan Kaan Acar rahatsızlanıyor ve süresi az diye doktora gitmek istemiyor. Rakibi olan Hataylı sporcu Mehmet Deniz Erbaş ise rakibi apandisit olabilir diyerek süresini durdurup Kaan doktora götürülüp muayenesi bitene kadar bekliyor ve ‘önemli olan kazanç değil senin sağlığın’ diyor. Kardeşi gibi onunla ilgilenip üzülüyor. İşte satranç insani değerlerimizi, kazançlarımızın önünde tutan son derece özel bir spor branşı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi: “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklı olanını severim.” Sporcumuza bu ahlaklı ve insani davranışı için teşekkür ediyor, hepimize örnek teşkil etmesini diliyorum."

Başkan Tulay, 11 tur boyunca gerçekleştirdiği canlı yayınlarda kupanın nabzını tutan IM Can Arduman ve GM Emre Can'a, hakemlere, Yönetim Kurulunda, Kurullarda ve federasyonda görevli çalışma arkadaşlarına ve turnuvanın başarıyla tamamlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. 

Tulay, konuşmasının ardından turnuvanın başhakem ve gözlemcisine, Kemer Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürüne fidan sertifikası takdim ederken, Hataylı sporcu Mehmet Deniz Erbaş’ı ise en centilmen sporcu olarak madalya ve çeşitli hediyelerle ödüllendirdi. Erbaş’ın madalya ve hediyeleri, kendisine iletilmek üzere Kupa’da yarışan rakibi Kaan Acar’a verildi.

Ödül töreni Başkan Tulay’ın yanı sıra; Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Recep Yılmaz, Kemer Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Özkaynak, TSF Başkan Vekilleri Prof. Dr. Yusuf Doğruer ve Aşkın Keleş, Yönetim Kurulu Üyeleri Özgür Solakoğlu ve Ali Ümit Şifaver, kurul başkan ve üyeleri, il temsilcileri, sporcular ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti.

Açılış konuşmalarının ardından 2018 Türkiye Kupası ödülleri sahiplerini buldu. İzmir, Antalya ve Mersin illeri Türkiye Kupası iller sıralamasında ilk üçe giren iller olurken; Türkiye Kupası final sıralamasının ilk altısında yer alan FM Fethi Apaydın, IM Ufuk Sezen Arat, GM Kıvanç Haznedaroğlu, IM Mert Yılmazyerli, IM Ege Köksal ve FM Diyap Büyükaşık 2018 Türkiye Şampiyonası’nda yarışma hakkı elde ettiler.

Ayrıca;

Kadın sporcular kategorisinde 1. Handenur Şahin 2. Buse Naz Koçyiğit 3. İpek Aslı Yassıbağ;  50 yaş üstü sporcular kategorisinde 1. IM Turhan Yılmaz 2. Turhan Korkmaz 3. Selami Gözübüyükoğlu oldu.

ELO puan aralıklarında ise; 2199-2000 ELO aralığında 1. Umut Erdem Gündüz 2. Ataberk Erent 3. Emirhan Tarlabaşı / 1999-1800 ELO aralığında 1. Akın Kızılkuş 2. Turhan Korkmaz 3. Selami Gözübüyükoğlu / 1799-1600 ELO aralığında 1. Volkan Uyguner 2. Hakan Hasanoğlu 3. Ümit Antel / ELO'suz sporcularda 1. İhsan Akın 2. Çetin Çeker 3. Adem Gazi oldu.

Türkiye Kupasında derece sıralamasına göre ilk 20'ye giren sporculara ve kategori ödülü kazanan sporculara ise toplam 40 bin TL nakdi ödül verildi.

Final Sıralaması

dsc 0213

Fidan sertifikası sunumu

 

dsc 0221

Turnuvanın en kıdemli sporcusu Kadir Duran'a madalyası, Başhakem FA Abuzer Altuntaş tarafından takdim edildi. 

 

dsc 02632018 Türkiye Kupası iller sıralamasında ilk üç: İzmir, Antalya ve Mersin

 

dsc 0280

Hataylı sporcu Mehmet Deniz Erbaş’a Başkan Tulay tarafından en centilmen sporcu olarak madalya ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Erbaş’ın madalya ve hediyeleri, kendisine iletilmek üzere Kupa’da yarışan rakibi Kaan Acar’a verildi.

 

yns 0768

2018 Türkiye Kupası final sıralamasına göre il altı dereceyi elde eden sporcular:

FM Fethi Apaydın, IM Ufuk Sezen Arat, GM Kıvanç Haznedaroğlu, IM Mert Yılmazyerli, IM Ege Köksal ve FM Diyap Büyükaşık 

 

dsc 0356

Kupa'da ilk üç: 1. FM Fethi Apaydın 2. IM Ufuk Sezen Arat 3. GM Kıvanç Haznedaroğlu

 

dsc 0339

dsc 0360

2018 Türkiye Kupası FM Fethi Apaydın'ın!