Mobile menu

Reykjavik’te Yedinci Turda İki Beraberlik

reykjavik18Yedinci tur da tıpkı bir önceki tur gibi sporcularımıza yarımşar puan getirdi.

GM Emre Can rakibesi IM Diamante Cornette’e siyah taşlarla finalde kazancı zorlamaya çalışsa da ekstra piyonunun duble olması ve beyazın fil çifti nedeniyle konum çok da zor olmayan bir beraberlikti ve Litvanyalı IM de hata yapmayınca taraflar beraberlikte anlaştı. Bu sonuçla GM Can puanını 5’e yükseltti ve 9-28. sıraları paylaşıyor.

GM Yılmaz-IM Sarin mücadelesi ise son derece farklı bir seyir izledi. 13 yaşına rağmen 2534 ELO’ya sahip, gelecekte dünyanın en iyi satranççılarından olmaya aday Nihal Sarin, açılıştan sonra inisiyatifi ele geçirdi ve zayıflattığı a8-h1 çaprazından ve beyaz karelerden tehlikeli bir atağa başladıysa da kazanan 27…Vf5! yerine 27…Vh3? oynaması Mustafa Yılmaz’ın oyuna tutunmasını sağladı ve oyuncumuz beraberliği kurtararak rakibinin hatasını cezalandırmasını bildi. Alekhine’in söylediği gibi iyi oyuncuları bir kere yenmek yetmez, bir oyun sırasında birkaç defa yenmek zorundasınız! GM Yılmaz bu sonuçla birlikte 6 puanlı Rapport ve Adhiban’ın gerisinde 5.5/7 puanla 3-8. sıraları paylaşıyor.

Sekizinci turda Mustafa Yılmaz GM Fernandez’e siyah taşlarla oynarken Emre Can’ın (beyaz) rakibi son zamanlarda adından sıkça söz ettiren bir başka Hintli yetenek IM Praggnanandhaa. Sporcularımıza TSİ 18.00’de başlayacak sekizinci turda başarılar!

Canlı Yayın - Resmi Site

Haber: FM Tarık Selbes