Mobile menu

Reykjavik’te Son Tura GM Yılmaz İkinci Giriyor!

reykjavik186-14 Mart tarihleri arasında İzlanda'nın başkenti Reykjavik'te düzenlenen 2018 Reykjavik Açık'ta artık son tura girilirken bugün zor bir konumdan kazanmasını bilen GM Yılmaz, bu tur Rapport'u yenen lider Adhiban'ın sadece yarım puan arkasında, 6.5/8 puanla tek başına ikinci sırada. Eğer Mustafa Yılmaz son tur, Hantı-Mansiysk'te güzel bir oyunun ardından yendiği Baskaran Adhiban ile yine beyaz taşlarla oynayacağı oyunu kazanırsa turnuvayı 7.5/9 skoruyla tek başına galip bitirecek ve satranç tarihimizde sayılı bireysel başarılardan birine imza atmış olacak. Oyunun berabere bitmesi halinde de ikincilik hemen hemen garanti olduğu için GM Yılmaz'ın derece şansı çok fazla. Bakalım yarınki tur neler getirecek hep beraber göreceğiz ancak şurası kesin ki oyuncumuzun turnuva boyunca gösterdiği mükemmel performans en büyük övgüleri hak ediyor.

Bu tur genç yetenek Praggnanandhaa karşısında kayıp konuma düşmesine karşın beraberliği kurtarmayı başaran GM Can ise 5,5/8 puanla 13-27. sıraları paylaşıyor. Son tur kazandığı taktirde GM Can da ilk on içerisinde yer alma şansına sahip.

Sporcularımıza yarın TSİ 14.00'te başlayacak turda başarılar! Özellikle şampiyonu belirleyecek 2017 Dünya Takımlar Şampiyonası'nın rövanşı niteliğindeki Yılmaz-Adhiban partisini kaçırmayın! Tarihin tekerrür etmesi ümidiyle.

Canlı Yayın - Resmi Site

Haber: FM Tarık Selbes