Mobile menu

Adaylar Turnuvası’nda 11. Tur Tamamlandı

caruana188Berlin’de bitime üç tur kala Caruana’nın liderliği sürüyor. 11. turda Kramnik Caruana’yı açılışta şaşırtmayı başardıysa da lider pozisyonunda olduğu için önceliği kaybetmemek olan Fabiano Caruana temkinli bir oyunla partiyi berabere bitirmeyi başardı ve böylece son üç tura girerken So ile renksiz bir berabere yapan Mamedyarov’un yarım puan önünde 7 puanla liderliğini sürdürüyor.

Turun tek kazananı moralsiz Levon Aronyan’ı siyah taşlarla yenmeyi başaran Sergey Karyakin oldu. İlk altı tur sonunda iki mağlubiyet dört beraberlikle sıralamanın en altında yer alan Karyakin son beş turda 4/5 puan alarak bir anda 6 puana yükseldi ve Caruana’nın sadece 1 puan gerisinde Grişçuk ile birlikte 3-4. sırayı paylaşıyor. Açıkçası aynı konumda Grişçuk yerine Ding Liren’in olması lazımdı ama normalde taktik ve hesap yeteneği olarak en üst düzey satranççılardan biri olan Çinli oyuncu tuhaf bir şekilde hiç de zor olmayan kazançları kaçırarak beraberlik serisini bozmadı ve Grişçuk’a yarım puan hediye ederek turnuvayı 5.5 puanla 5. sırada sürdürüyor.

Turnuvanın 12. turu 24 Mart Cumartesi TSİ 17:00’de oynanacak. Turun eşleşmeleri şöyle:

Grişçuk – Aronyan / Karyakin – Caruana / Kramnik – So / Mamedyarov – Ding Liren

İlginç bir tur olacağı kesin. Özellikle Karyakin’in Caruana’yı yenmesi halinde turnuvada işler çok karışacak ve belki de Karyakin Carlsen karşısına rövanş maçı için çıkmaya hak kazanacak! Kritik 12. turu kaçırmayın!

Haber: Tarık Selbes

Resmi Site - Chess24