Mobile menu

Ordu Açık Sona Erdi

ordubuyuksehirbelediyesi-haberler-ordu yuzlerce satranc tutkununa ev sahipligi yaptiOrdu Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Ordu Uluslararası Açık ve Yıldırım Satranç Turnuvası, 15 Nisan 2018 tarihinde düzenlenen ödül töreninin ardından tamamlandı.

 

 

 

16 ülke ve 43 ilden toplam 507 sporcunun 9 tur boyunca yarıştığı turnuva sonunda;

A kategorisinde 1. GM Giga Quparadze (GEO) 2. GM Nijat Abasov (AZE) 3. GM Kıvanç Haznedaroğlu (TUR)

B kategorisinde 1. Nikav Olkov (GEO) 2. Ramil Javadov (TUR) 3. Akın Özsakallıoğlu (TUR)

14 yaş altı kategorisinde 1. Vasiko Shapovalovi (GEO) 2. Ereklej Ishkariani (GEO) 3. Tunahan Yıldız (TUR)

10 yaş altı kategorisinde 1. Daviti Nemsadze (GEO) 2. Ömer Sami Cevher (TUR) 3. Mehmet Ali Yaşar (TUR)

8 yaş altı kategorisinde 1. Ahmet Ülkü (TUR) 2. Beka Tsverava (GEO) 3. Çınar Durmuş (TUR) oldu.

Turnuvanın ödül töreni; Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Solakoğlu, Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Şube Müdürleri, TSF Karadeniz Bölge Temsilcisi Zeki Demircan, turnuva yabancı sporcular koordinatörü Eren Can Güler, sporcular ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşti.  

Ödül töreninde konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh, bu yıl 4’üncüsü düzenlenen turnuvaya gösterilen yoğun ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Çoruh, “Biz, Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak bu kalabalığı görünce ve açılıştaki yoğun ilgiyi görünce keyfine varıyoruz. İnşallah bundan sonra da turnuvalarımız belediyemiz ve Türkiye Satranç Federasyonumuz iş birliği ile devam edecek” dedi.

Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Solakoğlu ise 4’üncü Ordu Uluslararası Açık ve Yıldırım Satranç Turnuvası’nın katılımı en yüksek turnuvalardan birisi olduğuna dikkat çekerek, “Turnuvamız bizim en çok değer verdiğimiz ve katılım açısından da en zengin turnuvalardan biri. Bu yıl da yurt dışından ciddi bir katılım yaşadık. Yurt dışından güçlü oyuncuların katılımının yanında Türkiye ve birçok ilden katılımcı olması turnuvanın kalitesini arttırdı. Burada her yaş grubundan sporcularımız velilerimiz ve antrenörlerimiz bir arada gayet güzel bir turnuva düzeni geçirdik. Süreçte gerçekten güzel mücadeleler oldu” şeklinde konuştu. Solakoğlu ayrıca desteklerinden dolayı Ordu Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından dereceye giren sporculara katılım belgeleri, kupa ve madalyaları ve toplamda 52 bin TL para ödülü hediye edildi.

Turnuva Sayfası

  • Ordu Büyükşehir Belediyesi
  • Ordu Büyükşehir Belediyesi
  • Ordu Büyükşehir Belediyesi
  • Ordu Büyükşehir Belediyesi
  • Ordu Büyükşehir Belediyesi
  • Ordu Büyükşehir Belediyesi
  • Ordu Büyükşehir Belediyesi
  • Ordu Büyükşehir Belediyesi
  • Ordu Büyükşehir Belediyesi
  • Ordu Büyükşehir Belediyesi