Mobile menu

Slovakya’da Bitime Üç Tur Kala IM Atalık 5-7. Sıraları Paylaşıyor!

round-02 0382018 Avrupa Kadınlar Bireysel’de oyuncumuz IM Ekaterina Atalık sekizinci turda Alman IM Zoya Schleining karşısında etkileyici ve dakik bir oyun sergileyerek galibiyete uzandı ve 6 puanla 5-7. sıraları paylaşıyor. 2006 Avrupa Şampiyonu IM Atalık eğer bu tur siyah taşlarla GM Elena Danielian karşısında da kazanabilirse zirve yarışında iddialı hale gelecek!

Sekizinci tura dört puanla giren iki oyuncumuz, WGM Öztürk ve WFM Arda, sırasıyla IM Melia ve GM Arakhamia-Grant karşısında berabere kalarak iyi performanslarını sürdürüken -Öztürk 31, Arda ise 79 ELO kazanmış durumda- 3,5 puanlı WGM Yıldız da Karin Nemcova’yı yenerek dokuzuncu tur öncesi 4,5 puanda onlara eşlik ediyor. Günün bir diğer güzel sonucu da WFM Okuyaz’dan geldi. WGM Klek’i siyah taşlarla yenmeyi başaran Duru Okuyaz 3,5 puanla dokuzuncu tura giriyor.

Genel tabloda ise Gunina fırtınası esmeye devam ediyor. Rus satranççı bu tur siyah taşlarla Dzagnidze’yi yenerek puanını 7’ye yükseltti ve tek başına lider olarak şampiyonayı sürdürüyor. Onun hemen gerisinde 6,5 puana sahip isimler ise GM Uşenina, GM Stefanova ve sürpriz bir şekilde sekizinci turda Mariya Muziçuk’u da yenerek harika bir turnuva geçirmekte olan Polonyalı WGM Kulon. Dokuzuncu turdaki Gunina-Kulon ve Stefanov-Uşenina şampiyonu belirleme potansiyeline sahip kritik eşleşmeler olarak görünüyor.

Şampiyonanın dokuzuncu turu 17 Nisan Salı TSİ 16.00’da (Canlı Yayın 16.15) oynanacak. Tüm oyuncularımıza başarılar!

Resmi Site - Sonuçlar - Canlı Yayın

(Fotoğraflar turnuva sayfasından alınmıştır)

Haber: Tarık Selbes

round-02 038

IM Ekaterina Atalık

betul slovakya

WGM Betül Cemre Yıldız

kadinustalar18 5

WGM Kübra Öztürk

 kadinustalar18 1

WFM Çağıl Irmak Arda

kadinustalar18 2

WFM Sude Hereklioğlu

kadinustalar18 3

WFM Duru Okuyaz

kadinustalar18 4

WFM Sıla Çağlar