Mobile menu

Atalık Avrupa Dördüncüsü! Arda’dan WIM Normu!

img 9469IM Ekaterina Atalık Avrupa Dördüncüsü! 

Slovakya’da düzenlenen 2018 Avrupa Kadınlar Bireysel Satranç Şampiyonası’nda yarışan sporcumuz IM Ekaterina Atalık Avrupa dördüncüsü olarak büyük bir başarıya imza attı!

Son turda tek başına birincilik için kendisine beraberlik yeten Gunina beyaz taşlarla oyuncumuza berabere teklif edince IM Atalık da rakibinin teklifini kabul etti ve şampiyonayı 8 puanla üçüncü defa Avrupa şampiyonu olan Valentina Gunina’nın bir puan gerisinde noktaladı. Şampiyona sonunda 2-8. sıraları paylaşan Ekaterina Atalık averajla ilk üçü kaçırsa da dördüncülük gibi çok güzel bir dereceye adını yazdırdı. IM Atalık bu başarısıyla aynı zamanda Dünya Kadınlar Satranç Şampiyonası’nda mücadele etmeye de hak kazandı!

Sporcumuzu kutluyor, Dünya Kadınlar Satranç Şampiyonası’nda başarılar diliyoruz.

Çağıl Irmak Arda’dan da WIM Normu!

kadinustalar18 12018 Avrupa Kadınlar Bireysel Satranç Şampiyonası’nda bir diğer güzel sonuç ise sporcumuz Çağıl Irmak Arda’dan geldi. Son tur beraberliği sonrası 5 puana ulaşarak 58 ELO kazanan ve sınırında durduğu 2200 ELO barajının üstünden büyük bir sıçrayış gerçekleştirerek WIM normu alan Arda, WGM normunu ise kıl payı kaçırdı. Şampiyonada yarışan diğer kadın ustalarımıza göz atarsak; son tur WGM Yıldız Kadıoğlu ve WGM Öztürk kazanarak puanlarını sırasıyla 6,5 ve 6’ya yükselttiler. Her iki sporcumuz da 35+ ELO kazanarak tekrar 2300 barajının üstüne çıkmayı başardı.

Son tur kazanarak 4,5 puana yükselen Duru Okuyaz ve bu turdaki mağlubiyete rağmen 4 puanla bitiren Sıla Çağlar ise şampiyonayı reyting olarak artıda tamamladılar.

İlk turlardaki şanssız kayıpların ardından şampiyonayı 5,0 puan ile tamamlayan Ece Özbay ve yine 4 puanlı Sude Hereklioğlu'nun önümüzdeki turnuvalarda daha iyi performanslar göstererek bu kayıpları telafi edeceklerine eminiz.

Tüm sporcularımızı mücadelelerinden ötürü kutlar, önümüzdeki turnuvalarda başarılar dileriz.

Sıralama

Haber: Tarık Selbes

round-02 038

IM Ekaterina Atalık

cagil

WFM Çağıl Irmak Arda

 

 

betul slovakya

WGM Betül Cemre Yıldız

kadinustalar18 5

WGM Kübra Öztürk

 

kadinustalar18 2

WFM Sude Hereklioğlu

kadinustalar18 3

WFM Duru Okuyaz

kadinustalar18 4

WFM Sıla Çağlar