Mobile menu

Leuven’de Kazanan Wesley So

72931Belçika’nın Leuven kentinde, harika bir gotik yapı olan 15. yüzyıldan kalma tarihi belediye binasında düzenlenen “Your Next Move” hızlı satranç/yıldırım turnuvasını Wesley So kazandı. “Grand Chess Tour” oluşumuna dahil turnuva galibiyete iki puan verilen 9 turluk bir hızlı satranç turnuvası ve 18 turluk bir yıldırım turnuvasından oluşuyordu.

Wesley So, hızlı satranç safhasını 7/9 ve 14 puan gibi bir skorla en yakın rakipleri Aronian ve Vachier-Lagrave’ın (5,5/7 – 11 puan) üç puan farkla önünde kapattı ve yıldırım turnuvasına böylece büyük bir avantajı taşımış oldu. Her ne kadar iyi bir yıldırım performansı ortaya koyamasa da Filipin asıllı Amerikalı yıldız heyecanlı bir finalin ardından toplam 22 puanla turnuvayı 21,5 puanlı Karyakin ve Vachier-Lagrave’ın yarım puan önünde kazanmayı başardı. So böylece aynı zamanda 37.500 USD’lik büyük ödülün ve 13 Grand Chess Tour puanının sahibi oldu.

Turnuva bitti ancak oyuncuların Avrupa turu devam ediyor zira Grand Chess Tour’un bir diğer ayağı olarak Paris’te 20-24 Haziran arası aynı sistemde bir başka hızlı satranç/yıldırım turnuvası daha oynanacak. İzlemesi son derece zevkli olacak bu turnuvayı kaçırmayın!