Mobile menu

Şampiyon Beyazkale Satranç Evi SK. Derneği

dsc 1354Türkiye’nin dört bir yanından 61 takım ve 852 sporcunun heyecan ve coşkusu ile damgasını vurduğu 2018 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası, ödül töreninin ardından tamamlandı. 9 tur süren büyük yarış sonunda şampiyonluk ipini göğüsleyen Beyazkale Satranç Evi Spor Kulübü Derneği oldu. 

Konya Selçuklu Kongre Merkezi'nde 09-15 Temmuz tarihleri arasında, 40 il ve KKTC'den 61 takım ve 852 sporcunun 9 tur boyunca mücadele ettiği 2018 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası sonunda ilk altı sırayı elde ederek 2019 Türkiye Satranç İkinci Ligi'ne yükselme başarısı gösteren takımlarımız; Beyazkale Satranç Evi Spor Kulübü Derneği, Seyhan Belediye Spor Kulübü Derneği, Pamukkale Yönetimi Bilişim Sistemleri Zeka Spor Kulübü, Ceylanpınar Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Apaydın Satranç ve Spor Kulübü Derneği ve Mercan Satranç Eğitim Kültür Sanat ve Spor Kulübü Derneği oldu.

Şampiyonanın ödül töreni; Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, TSF Başkan Vekilleri Prof. Dr. Yusuf Doğruer ve Aşkın Keleş, Asbaşkan Halil Hilmi Darı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ali Kanber, TSF Yönetim Kurulu Üyeleri WIM Nilüfer Çınar Çorlulu, Özgür Solakoğlu, Ulaş Demirci, Sultan Daban, Ali Ümit Şifaver, Ahmet Arda Kılıç, Mustafa İmamoğlu, Zeki Demircan, Temsilcilikler Koordinasyon Kurulu Başkanı Mustafa Eroğlu, Teknik Kurul Başkanı IA Aykut İlker Mete, MHK Başkanı Fahri Karabay, Mardin İl Temcilcisi Nazan Kaya, Konya İl Temsilcisi Erdoğan Tozlu, kulüp temsilcileri, sporcular, veliler ve basın mensuplarının katılımı ile gerçekleşti.

img 0818Ödül töreninde konuşma yapan TSF Başkanı Gülkız Tulay, ilk olarak tüm katılımcıların "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”nü kutluyarak, 15 Temmuz hain darbe girişiminde hayatlarını kaybeden şehitlerimizi andı, gazilerimize uzun ömürler diledi. 

2018 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası’nı bu yıl son derece nezih ve ferah bir mekan olan Selçuklu Kongre Merkezinde gerçekleştirdiklerini ifade eden Tulay, şampiyona boyunca gerek turnuva salonu gerekse kongre merkezinin diğer kullanım alanları konusunda aldıkları olumlu yorumlar, iletilen memnuniyet dolu mesajlardan büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti.

Kulüpler Şampiyonası'nı her yıl olduğu gibi bu yıl da satranç ailesinin birlik ve beraberliği içinde tamamladıklarını dile getiren Tulay, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da bu özel camianın çok önemli halkası olan kulüp temsilcilerimizle bir araya geldik, toplantılar yaptık. Toplantılarımızda; kulüplerimizin yaptıkları başarılı çalışmaları ele aldık, yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini görüştük. Kulüp temsilcilerimiz tarafından dile getirilen sorunlar, çözüm önerileri her yıl olduğu gibi bu yıl da Yönetimimiz tarafından tek tek değerlendirilecek ve gereği yapılacaktır. Biz kocaman bir aileyiz. Sporcularımızla, kulüplerimizle, teknik kadromuzla, sporcularımızın aileleriyle kocaman, güçlü bir aileyiz." dedi.

dsc 1256Tulay'ın ardından konuşmalarını yapan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ise 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü gibi özel ve anlamlı bir günde Kulüpler Şampiyonası ödül töreninde bulunmaktan ve bu coşkuya şahit olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirdi. "Sporda önemli olan yarışmak ve bu atmosferin içinde olmaktır. Bu yüzden şampiyonada yarışan tüm kulüpleri kutluyor, başarılar diliyorum" sözleri ile konuşmasını sürdüren Pekyatırmacı, organizasyonu düzenleyen Türkiye Satranç Federasyonu'na ve emeği geçen herkese teşekkür etti.  

Açılış konuşmalarının ardından, 2019 Türkiye Satranç İkinci Ligi'ne yükselen takımlar ve masa derecesi elde eden sporcular kupa ve madalyalarına kavuştu.

 

 

2018 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası >>> Final Sıralaması – Masa Dereceleri – Foto Galeri

 

dsc 1238

fidankulup18

 TSF Başkanı Tulay'ın Turnuva Başhakemi IA Fuat Ergür, Gözlemcisi IA Oğuz Cem Akın, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı'ya Fidan Sertifikası sunumu

 

dsc 1314

Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası altıncısı Mercan Satranç Eğitim Kültür Sanat ve Spor Kulübü Derneği 

 

dsc 1321

Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası beşincisi Apaydın Satranç ve Spor Kulübü Derneği

 

dsc 1328

Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası dördüncüsü Ceylanpınar Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği

 

dsc 1332

Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası üçüncüsü Pamukkale Yönetimi Bilişim Sistemleri Zeka Spor Kulübü

 

dsc 1340

Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası ikincisi Seyhan Belediye Spor Kulübü Derneği

 

dsc 1350

2018 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonu Beyazkale Satranç Evi Spor Kulübü Derneği

 

dsc 1354