Mobile menu

Dünya Satranç Günü’nü Sualtında Kutladık

whatsapp image 2018-07-20 at 15.00.43 2Türkiye Satranç Federasyonu, Emaar Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi işbirliği ile “20 Temmuz Dünya Satranç Günü”nü sualtında gösteri maçı ile kutladı. Basın mensupları ve tüm katılımcılar tarafından büyük ilgi ile takip edilen etkinlikte satranç sporcuları akvaryum içerisine kurulan dev satranç seti üzerinde kıyasıya mücadele ederken; vatoz ve yüzlerce çeşit deniz canlısı arasında gerçekleştirilen maç renkli görüntülere sahne oldu.

Türkiye Satranç Federasyonu, Anadolu Yakası’nın en büyük alışveriş ve eğlence merkezi Emaar AVM’de bulunan Emaar Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi ile mücadele ve keyif dolu bir kutlama etkinliğine imza attı. 20 Temmuz Dünya Satranç Günü kapsamında satranç sporcuları Atilla Gürmen ve Haluk Soysal’ın yüzlerce deniz canlısı arasında gerçekleştirdiği ve TSF Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Solakoğlu'nun da katıldığı etkinlikte hem izleyiciler hem de oyuncular heyecanlı anlar yaşadı.

Satranç sporunun dünyadaki en özel spor branşlarından birisi olduğunu dile getiren Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, “Aklı, zihni, düşünceleri harekete geçiren, birkaç sonraki hamleyi hesaplamayı öğreten, eğiten ve yönlendiren bir spordur satranç… Öyle ki satranç ile daha fazla insanı tanıştırarak, sevdirerek ve yaygınlaştırarak geleceğe yatırım yapıyoruz. Dünya üzerinde yaşayan tüm insanlar din, dil, ırk, cinsiyet, yaş ve herhangi bir fiziksel engel gözetmeksizin aynı satranç tahtası üzerinde birleşip, mücadele edebilir. Centilmence mücadelenin en güzel örneğidir satranç… Bu nedenle ülkemizde ve dünyada satrancın daha çok yaygınlaşmasını diliyorum. Satranç ailemiz ve spor camiası adına tüm satrançseverlerin Dünya Satranç Günü’nü kutluyorum.

Bu özel günü, Emaar Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi’nde, satranç sporcularımız Atilla Gürmen ve Haluk Soysal’ın deniz canlıları ve vatozlar eşliğinde kıyasıya mücadele edeceği gösterisi ile kutlamak bize heyecan verdi. Satrancın, her yerde ve her şartta oynanabilir, engelsiz bir spor olduğunu gözlerimizle en renkli şekilde görmüş olduk. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Renkli ve dikkat çekici bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Emaar Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi Genel Müdürü Gülnur İnkaya ise;“Emaar olarak gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalarımızda çocuklarımızı ve onların gelişimini esas alıyoruz. Değerli sporcularımızın sualtında gerçekleştirdiği gösteri maçı da çocuklarımız tarafından büyük bir ilgi ile takip edildi. Bu etkinliğin onlar için eşsiz bir deneyim olarak ufuklarını açmasını, sualtı dünyasına ve satranç sporu konusunda farkındalık yaratmasını temenni ediyor; bu vesile ile tüm satranç camiasının Dünya Satranç Günü’nü kutluyoruz” dedi.

whatsapp image 2018-07-20 at 15.00.40

whatsapp image 2018-07-20 at 15.00.41

whatsapp image 2018-07-20 at 15.00.43 1

whatsapp image 2018-07-20 at 15.00.43

whatsapp image 2018-07-20 at 15.00.43 2