Mobile menu

Süper Lig'de Son Viraj

img 7758Dünyanın sayılı satranç sporcuları ve ülkemizin en usta satranççılarının buluştuğu Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi finale yaklaşıyor.

13 takımın en iyi hamleleri ile şampiyon olmak için kozlarını paylaştığı Satranç Süper Ligi, 3 Ağustos Cuma günü oynanan 10. ve 11. tur karşılaşmaları ile devam etti.

90’ı unvanlı toplam 206 sporcunun hamle yaptığı Satranç Süper Ligi’nde 10. ve 11. tur maçları, son ana kadar nefeslerin tutulduğu kıran kırana bir yarışa sahne oldu.

Çift tur oynanan günün sonunda her iki maçını da kazanmasını bilen son şampiyon Hatay Büyükşehir Belediyesi GSK, bugün tek maç yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi GSK’yı yakaladı ve zirveye yerleşti. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi lider ile eş puanlı ikinci sırada yer alırken, onları bir puan geriden takip eden Türk Hava Yolları ise günü kayıpsız kapatarak üçüncü sıraya yükselen takım oldu.

12 tur sonunda Beşiktaş Jimnastik Kulübü 15, Deniz Su Aquamatch Satranç GSK Derneği 14 ve Karaman Belediye SK 12 puanla yarışa devam ederken; Gökçeada SK, Genç Akademisyenler Eğitim Kültür ve Araştırma Kulübü ve Darüşşafaka SK ise Süper Lig’den düşmeme mücadelesi verecek takımlar oluyorlar.

Nefeslerin tutulduğu Satranç Süper Ligi heyecanı, 4 Temmuz Cumartesi günü saat 15.00’te oynanacak 12. tur karşılaşmaları ile devam edecek.

***

img 4010Dünyaca ünlü usta satranççıların boy gösterdiği Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi'nde, uzman yorumcu IM Can Arduman, analizler, ödüllü sorular, sürpriz canlı bağlantılar ve çeşitli konukların katılımıyla dev turnuvanın nabzını tutmaya devam ediyor. 

Dev turnuvayı takip eden satranç severler, karşılaşmalarına yönelik soru ve yorumlarını TSF Facebook sayfasından ilgili gönderinin altına, Twitter'da (@turkishchess) ise #supersatranc18 etiketini kullanarak IM Arduman’a iletebilirler.

Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi Canlı Yayın Kanalları 

 TSF - Chess24 - Chessbase

FOTO GALERİ