Mobile menu

Gebze’de Son Üç Tura Girilirken Maghsoodloo Puan Farkıyla Lider, Işık Can’dan IM Normu!

img 72392018 Dünya Gençler Şampiyonası'nda sekizinci tur tamamlandı. Bu tur Richter-Rauzer'in Kozul Varyantı'nda rakibi IM Venkataraman'ı siyah taşlarla yenen Parham Maghsoodloo 7,5/8 gibi inanılmaz bir skora ulaştı ve ikinci masada açılışta hata yapan Alireza Firouzja'yı oldukça rahat yenen Awonder Liang'ın bir puan farkla önünde birincilik koltuğunda yer alıyor ve şampiyonluk için oldukça büyük bir avantaj elde etmiş durumda. Kızlarda ise liderlerin oyunlarının berabere tamamlanması ve onların yarım puan gerisindeki iki oyuncunun da kazanamaması neticesinde Khomeriki, Dordzhieva ve Maltsevskaya 1-3. sıraları paylaşmaya devam ediyor.

Genel

Bu turla birlikte genel kategoriden güzel bir haber geldi! Oyuncumuz FM Işık Can bugün Azerbaycan'dan IM Vugar Asadlı'yı siyah taşlarla belki de beklemediği kadar rahat bir şekilde yenmeyi başardı ve sadece 5 puana ulaşmakla kalmadı aynı zamanda da dokuzuncu turda ne yaparsa yapsın IM normunu garantilemiş oldu! 2509 ELO perfomansıyla oynayan henüz 13 yaşındaki yetenekli oyuncumuzu tebrik ediyoruz! Elbette bu tur GM Repka karşısında bir kazanç ve sonrasında da iyi bir performansla Işık Can'ın IM normunu pekâlâ GM normuna dönüştürme şansı da mevcut.

Tura 4,5 puanla giren IM Cem Kaan Gökerkan İspanyol GM Santos Ruiz ile berabere kalarak 5 puana yükselen bir diğer oyuncumuz oldu ve dokuzuncu turda yetenekli Özbek IM Yakubboev ile oynayacak. Diğer bir 4,5 puanlı oyuncumuz olan FM Bahadır Özen ise İtalyan IM Lodici'ye maalesef kaybetti ve yine aynı puanla dokuzuncu tura giriyor. 4,5 puanlı diğer isimler ise FM Deniz Özen ve sekizinci turda İsviçreli FM Arcuti'yi yenen Umut Erdem Gündüz.

Kızlar

Kızlarda bu tur WIM Ghukasyan ile berabere kalan Ece Özbay ve Malatsilava'yı yenen Sıla Çağlar 4,5 puanla en yüksek puanlı oyuncularımız. Çinli Du Yuxin ile berabere kalan WCM Işıl Can da iyi performansını sürdürüyor ve 4 puanda. Işıl Can'ın 2046 ELO performansının olduğunu ve 96 ELO kazandığını düşünürsek bu kategorideki şimdilik en başarılı oyuncumuz olduğunu söyleyebiliriz.

Dokuzuncu turdaki Sankova – Çağlar, Doroy Allaney – Özbay ve Can- Auvray eşleşmeleri oyuncularımız açısından son derece önemli görünüyor. Son üç turda alınacak 2,5 veya 3 puan final sıralamasında üstlerde yer almak anlamına gelecek ve bunun ilk adımı olarak da dokuzuncu turda mutlaka kazanmak gerekiyor!

Şampiyonada dokuzuncu tur 13 Eylül Perşembe günü 15.00'te oynanacak. 

 

2018 Dünya Gençler Satranç Şampiyonası resmi web sayfası

Facebook / Twitter (wjcc2018) / İnstagram  (wjcc2018)

Canlı Yayın - Foto Galeri

Chess 24 Broadcast Open & Chess 24 Broadcast Girls

Şampiyonanın canlı yayını usta isim IM Can Arduman, IM Ekaterina Atalık ve FM Tarık Selbes'in analiz ve yorumları ile gerçekleşiyor. Karşılaşmalara yönelik soru ve yorumlarınızı TSF sosyal medya hesaplarından #wjcc2018 etiketini kullanarak yorumcularımıza iletebilirsiniz.  

41636678 316931932395064 3309109938919309312 n