Mobile menu

2018 Dünya Gençler Satranç Şampiyonası’nda Maghsoodloo Şampiyon

dsc03635-001Şampiyonanın tartışmasız yıldızı ve fenomeni olan İranlı Parham Maghsoodloo onuncu turda da Rus Vavulin karşısında kazanmayı başardı ve puanını 9,5’a yükselterek bitime bir tur kala şampiyonluğunu ilan etti. Aslında iki tur bile olsa farketmezdi zira Maghsoodloo ile en yakın rakipleri arasında tam iki puan fark var! 2976 ELO performansıyla oynayan İranlı oyuncu bu galibiyetiyle canlı ELO listesinde 2691’e kadar yükseldi ve 2700’ü geçmek için artık gün sayıyor. Gerçekten inanılmaz bir başarı! Günde en az on saat çalıştığını söyleyen ve bu çalışmasının da karşılığını alan örnek bir satranççı Parham Maghsoodloo’yu tebrik ediyoruz!

Genel kategoride diğer dereceler için yarış sürüyor. 7,5 puanlı satranççılar Christiansen, Hakobyan, Puranik, Lobanov, Bai Jinshi ve son tur şampiyon ile oynayacak Esipenko’nun elbette derece için avantajı bulunsa da 7 puanlı altı oyuncunun da diğer oyuncuların berabere yapması halinde dereceye girme şansları bulunmakta. Şampiyon belli ama bakalım diğer dereceler için nasıl bir çekişme izleyeceğiz?

Oyuncularımıza gelince IM Cem Kaan Gökerkan ve GM Vahap Şanal 6 puanda son tura giriyorlar. Bu şampiyonada IM olan 13 yaşındaki genç yeteneğimiz Işık Can ve Bahadır Özen ise 5,5 puandalar ve her ikisi de gösterdikleri iyi performanslarını güzel bir finalle taçlandırmak amacında.

Kızlarda ise son dört tur kazanan Tokhirjonova tam da doğru zamanda liderlik koltuğunu ele geçirmeyi başardı. 8 puanlı Özbek satranççıyı, 7,5 puanlı üç Rus isim Maltsevskaya, Assaubayeva ve Tokhirjonova ile oynayacak Dordzhieva takip ediyor. 7 puanlı sekiz ismin ise eğer Rusya adına kötü bir son tur yaşanırsa derece şansları devam etmekte. Şampiyonluk dahil henüz hiçbir şeyin belli olmadığı son tur oldukça heyecanlı geçeceğe benziyor! Bu kategoride en iyi oyuncumuz ise 6,5 puanlı WFM Sıla Çağlar. Sıla eğer son tur WIM Chitlange’yi yenebilirse şampiyonayı 7,5 puanda ve büyük olasılıkla ilk 10’da tamamlayacak. WFM Ece Özbay ve Buse Naz Koçyiğit ise 5,5 puandalar.

Şampiyonanın son turu 15 Eylül Cumartesi 10:00’da başlayacak. Tüm oyuncularımıza başarılar! 

2018 Dünya Gençler Satranç Şampiyonası resmi web sayfası

Facebook / Twitter (wjcc2018) / İnstagram  (wjcc2018)

Canlı Yayın - Foto Galeri

Chess 24 Broadcast Open & Chess 24 Broadcast Girls

Şampiyonanın canlı yayını yarın usta isimler IM Ekaterina Atalık ve FM Tarık Selbes'in analiz ve yorumları ile gerçekleşecek. Karşılaşmalara yönelik soru ve yorumlarınızı TSF sosyal medya hesaplarından #wjcc2018 etiketini kullanarak yorumcularımıza iletebilirsiniz.  

 

img 8820