Mobile menu

Gökyay Vakfı Satranç Müzesi 3 yaşında!

img 9057Dünyanın en büyük satranç koleksiyonunu içinde barındıran Guiness rekorlu Gökyay Vakfı Satranç Müzesi 3 yaşında! Müzenin kuruluş yıl dönümü, 13 Ekim Cumartesi günü düzenlenen bir törenle kutladı. Törende, satranç sporunun Türkiye’de ve uluslararası düzeydeki başarıları ve satranç sporunun ülke çapında yaygınlaştırılması için yaptığı çalışmalarından dolayı TSF Başkanı Gülkız Tulay’a da üstün başarı ödülü takdim edildi.

Gökyay Vakfı Satranç Müzesi’nin 3'üncü kuruluş yıl dönümü, Gökyay Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Müzenin kurucusu Akın Gökyay ve eşi Birten Gökyay ev sahipliğinde, 13 Ekim Cumartesi günü Satranç Müzesi’nde kutlandı.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, TSF Başkanı Gülkız Tulay, Başkan Vekili Aşkın Keleş, Genel Sekreter M. Sedat Fırat, Ankara İl Temsilcisi Engin Güleç ve çok sayıda seçkin davetlinin katıldığı törende, Ankaralı milli sporcular Çisel Anaçoğlu, Ege Karaahmetoğlu, Hümeyra Kargacı, Zeki Berke Çaputçuoğlu ve Uğur Doğa Yazıcı da katılarak bahçe satrancında gösteri maçı yaptılar.

Müze Kurucusu Akın Gökyay’ın açılış konuşmalarını yaptığı törende, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve TSF Başkanı Gülkız Tulay da bir konuşma yaparak, Gökyay Vakfı Satranç Müzesinin ülkemiz satrancı ve kültürel hayatı açısından önemine değindiler.

Açılış konuşmalarının ardından Akın Gökyay, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’ye Altındağ ilçesinde yaptığı kültürel çalışmalar ve satranç sporunu verdiği değer sebebiyle “Üstün Hizmet Ödülü”, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı ve FIDE Asbaşkanı Gülkız Tulay’a ise  satranç sporunun Türkiye’de ve uluslararası düzeydeki başarıları ve satranç sporunun ülke çapında yaygınlaştırılması için yapıtığı çalışmalarından dolayı “Üstün Başarı Ödülü" takdim etti. Müze Müdürü Binnur Uçaktan ise tüm katılımcı sporcular adına Çisel Anaçoğlu’na başarı plaketi verdi.

Ankara’nın başkent oluşunun 95’inci yıl dönümünün de kutlandığı töreni basın mensupları da büyük bir ilgiyle takip ettiler.

img 9016

img 9012

Gökyay Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Müzenin kurucusu Akın Gökyay 

 

img 9024

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki

 

img 9037

TSF Başkanı Gülkız Tulay

 

img 9034

img 9050

img 9025

img 9062

img 9057