Mobile menu

Dünya 16 Yaş Altı Olimpiyatı Selçuklu Belediyesi Desteğiyle Gerçekleşecek

2018 Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı, Selçuklu Belediyesi’nin destekleri ile Selçuklu Kongre Merkezinde gerçekleşecek. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay tarafından bugün Olimpiyat’ın duyurusu ve tanıtımı amacıyla ortak bir basın toplantısı gerçekleştirildi.

Yaklaşık 40 ülkeden 200’e yakın sporcunun yarışacağı 2018 Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı, Selçuklu Belediyesinin destekleriyle, 25 Kasım - 2 Aralık tarihleri arasında Selçuklu Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, bugün Olimpiyat’ın duyurusu ve tanıtımı amacıyla ortak basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda ulusal ve yerel basın temsilcilerinin yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, TSF Başkan Vekilleri Prof. Dr. Yusuf Doğruer ve Aşkın Keleş, Yönetim Kurulu Üyeleri Özgür Solakoğlu, Ali Ümit Şifaver ve Konya İl Temsilcisi Erdoğan Tozlu da hazır bulundu.

Basın toplantısında Selçuklu Belediyesi olarak spora ve sporcuya her zaman yatırım yaptıklarını dile getiren Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı,  2018 Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı’na ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, uluslararası şampiyonaların şehrin tanıtımı açısından önemli olduğuna dikkat çekti. Sözlerine “Türkiye, bölgesinde ve dünyada küresel bir güç olma yolunda ilerliyor. Konya da uluslararası bir şehir olma yolunda ilerliyor” diyerek başlayan Başkan Pekyatırmacı, organizasyonla ilgili detaylı bilgi verdi;  “Biz Selçuklu Kongre Merkezinde Konya’mızın uluslararası anlamda yapacağı faaliyetlerde ev sahipliği ve öncülük yapmaktan dolayı mutlu oluyoruz. Bu anlamda Selçuklu Belediyesi olarak 25 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında Selçuklu Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek olan 2018 Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı’na ev sahipliği yapacak olmanın heyecanının yaşıyoruz. Yaklaşık bir hafta sürecek olan organizasyonda 40 ülkeden 200 genç sporcuya ev sahipliği yapacağız. Uluslararası şampiyonalar şehrimizin ve ilçemizin tanıtımı açısından da büyük öneme sahiptir. Bu tür organizasyonların da ülkemizde satranç branşına ilgiyi bir kat daha artıracağını düşünüyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Bu yüzden spora sürekli yatırım yapmamız gerekiyor. Çocuklarımızın kişisel gelişimlerini her zaman önemsiyoruz. Satranç olimpiyatında ülke olarak son yıllarda elde edilen başarılarımıza, bu organizasyonla bir yenisini daha ekleyeceğimize inanıyorum. Başta Milli takımımız olmak üzere şampiyonada mücadele edecek tüm sporculara başarılar diliyorum. Federasyon Başkanımıza emeklerinden dolayı özellikle teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ise, Federasyon olarak özellikle son yıllarda çok önemli faaliyetlere imza attıklarını belirterek, “Türkiye’nin her ili bizim için çok kıymetli. Yönetim anlayışımız gereği yapacağımız önemli organizasyonları ülkemizin değişik illerine gerçekleştirmeyi hedef edindik.  Bu illerimizin içinde Konya özel bir yere sahip, gerek lokasyon gerek ulaşım anlamında. Türkiye Kulüpler Şampiyonası, Birinci ve İkinci Lig gibi çok önemli faaliyetleri Konya’da yapıyoruz. Bizi Konya’ya bağlayan birçok neden var ama özellikle Selçuklu Belediyemizin bu yıl bize gösterdiği ilgi ve Selçuklu Kongre Merkezinde çok başarılı bir organizasyon yapmış olmamız bizim açımızdan çok önemli. Dünya Satranç Federasyonu’nun en önemli organizasyonları arasında yer alan 16 Yaş Altı Olimpiyatı gibi önemli bir organizasyonu Belediye Başkanımızın ve Belediyemizin çok kıymetli destekleriyle Konya’da gerçekleştireceğiz. Bu süreçte Konya’yı tanıtarak, Mevlana’yı ziyaret ederek farklı yerlere geziler düzenleyerek ülkemizi tanıtacağız. Bu büyük organizasyona verdiği destek için Selçuklu Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum ” dedi. 

Basın toplantısı, basın temsilcilerinin sorularının ardından son erdi.