Mobile menu

Başkent Üniversitesi & TSF İş Birliği Dördüncü Yılında

mrt 0811Türkiye Satranç Federasyonu ve Başkent Üniversitesi arasında kurulan iş birliği, bugün imzalanan protokol ile yoluna dördüncü yılında devam ediyor. İş birliği protokolü kapsamında; Başkent Üniversitesi Uluslararası Açık Satranç Turnuvası, Liselerarası Satranç Turnuvası ve Milli Takım kampları 2019 yılında da Başkent Üniversitesi’nin destekleriyle düzenlenmeye devam edecek.

Türkiye Satranç Federasyonu ve Başkent Üniversitesi işbirliği protokolü imza töreni, 15 Ocak 2019 tarihinde Başkent Üniversitesinde; Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, Rektör Prof. Dr. Ali Haberal, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Yönetim Kurulu Üyesi WIM Nilüfer Çınar Çorlulu, Başkent Üniversitesi Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Merkezi (BEDAM) Müdürü Prof. Dr. Ali Halıcı, TSF Genel Sekreteri M. Sedat Fırat, TSF Ankara İl Temsilcisi Engin Güleç, antrenör Aylin İbişoğlu, Başkent Üniversitesi satranç takımı sporcuları ve öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleşti.

İmza töreninde konuşma yapan BEDAM Müdürü Prof. Dr. Ali Halıcı, bu yıl Başkent Üniversitesi Açık Satranç Turnuvasının dördüncüsünü gerçekleştireceklerini ancak heyecanlarının ilk günkü gibi taze olduğunu ifade etti. 2019 yılında turnuvayı sporcu sayısı ve gücü bakımından daha nitelikli kılacaklarını belirten Halıcı, önümüzdeki dönemde çocukları satranç sporu ile tanıştıracak son derece özel bir projeye imza atacaklarını da müjdeledi. 

TSF ile kurdukları iş birliğinden büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Ali Haberal ise, "TSF ile ülkemizdeki en geniş kapsamlı organizasyonlardan birini gerçekleştiriyoruz. Bu iş birliğinin başarılı olmasında devamlılık çok önemli. Satrancın ne kadar önemli bir spor branşı olduğunu ve ülkemizde satrancın ulaştığı başarıyı hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu başarıda çok önemli katkıları olan ve geçtiğimiz günlerde en iyi Federasyon Başkanı seçilen TSF Başkanı Tulay’ı tebrik ediyorum. Hem amatör bir spor branşının hem de bir kadın yöneticinin bu başarıyı elde etmesi çok önemli. İş birliğimizin hayırlı olmasını ve devamlı olmasını diliyorum” dedi.

Başkent Üniversitesi ile üç yıl önce son derece kıymetli bir yolculuğa başladıklarını belirten TSF Başkanı Gülkız Tulay, “Bugün ülkemizin en önemli eğitim kurumlarından biri olan Başkent Üniversitesi ile örnek teşkil edecek bir iş birliği sürdürüyoruz. Üniversitemiz, kurucu rektörümüz ve rektörümüz satranca hak ettiği değeri veriyorlar. Üniversitemiz ile sadece açık satranç turnuvası değil, liseler arası takım satranç şampiyonası ve milli takım kampları da organize ediyoruz. Bu üç organizasyona yıllardır başarıyla ev sahipliği yapan BEDAM ekibine gönül dolusu teşekkür ediyorum. Umuyorum Başkent Üniversitesi ve TSF ismi uzun yıllar birlikte anılır, çünkü biz bundan gurur duyuyoruz” dedi.

Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal ise "Her zaman, her şartta bizlere bu ülkeyi emanet eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anmak ve Türk bayrağımızı dünyanın her yerinde gururla dalgalandırmak hepimizin ortak görevidir. Ülkemiz sporcularının uluslararası başarılara ulaşması için hiçbir eksiği yok. Bizler de onlara destek olmak için var gücümüzle çalışıyoruz. TSF ile iş birliğimiz devam edecek ve ülkemizi aklın gücüyle kalkındırmaya devam edeceğiz” dedi. Kurucu rektör Haberal, TSF Başkanı Gülkız Tulay ve ekibine teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından hediye takdimi gerçekleşti. Protokol töreni pasta kesimi ile sona erdi.

mrt 0640

mrt 0641

mrt 0711

mrt 0794

mrt 0811

mrt 0820