Mobile menu

Türkiye’nin “Şampiyonluk” Mücadelesi Başladı

pcs 1749Satrançta şampiyonluk mücadelesi başladı. Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye’nin dev satranç buluşmasında yaklaşık 7 bin kişinin kalbi satranç için atıyor. Antalya’da gerçekleştirilen Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonaları'nda 2 bin 636 sporcu bugün ilk hamlelerini yaptı. 

Türkiye’nin en büyük sportif organizasyonlarından biri olan Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonaları 20 Ocak Pazar günü Antalya'da başladı. 

Şampiyonaların açılış törenlerine; Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, TSF Başkanı Gülkız Tulay, Serik Kaymakamı Haluk Şimşek, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülay Akın, Serik Gençlik ve Spor İl Müdürü Mevlüt Özen, Başkan Vekilli Aşkın Keleş, Asbaşkan Halil Hilmi Darı, Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Haznedaroğlu, Özgür Solakoğlu, Mustafa İmamoğlu, Ahmet Arda Kılıç, kurul başkan ve üyeleri, Antalya İl Temsilcisi Osman Akdoğan ve il-ilçe temsilsileri katıldı.

TSF Başkanı Gülkız Tulay, şampiyonaların açılış töreni konuşmasında, 22 bini aşkın kişinin sadece Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonaları’nda yarışabilmek için il ve ilçelerde düzenlenen turnuvalarda mücadele ettiklerinin altını çizdi. Tulay, “Burada olan her bir sporcu, bir azim ve başarı örneğidir. Şampiyona boyunca, hepimiz farklı tecrübeler, güzel anılar biriktirerek buradan ayrılacağız. Güzel yurdumun güzel insanlarını mutluluk ile kucaklıyorum. Herkese bu eşsiz mücadelede başarılar diliyorum” diye konuştu.

Antalya'nın böylesine geniş çaplı ve rekor katılımlı bir sportif organizasyona ev sahipliği yapmasından büyük mutluluk duyduğunu belirten Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu ise satrancın Türkiye şampiyonalarının Antalya'da gerçekleşmesine vesile olan, Antalya'da bir Türkiye buluşmasına imza atan Türkiye Satranç Federasyonu'na teşekkür etti. Hacıcaferoğlu tüm sporculara başarılar dileyerek konuşmasını tamamladı. 

Türkiye'nin dört bir yanından 2 bin 636 sporcu ile düzenlenen şampiyonlar; ailelerin, antrenörlerin, hakemlerin, kulüp temsilcilerinin, sağlık görevlilerinin, psikologların, spor uzmanlarının ve görevlilerin katılımıyla 7 bin kişilik dev bir organizasyona dönüştü. Antalya Granada Otel’de düzenlenen Türkiye Küçükler Şampiyonası’nda (7-12 yaş kategorisinde) 1893, Türkiye Yıldızlar Şampiyonası’nda (13-18 yaş kategorisinde) 661 ve Maritim Pine Beach Otel'de düzenlenen Türkiye Emektarlar Şampiyonası’nda ise 81 sporcu olmak üzere toplamda 2 bin 636 sporcu şampiyonluk için yarışıyor.

26 Ocak Cumartesi gününe kadar şampiyonluk için yarışacak tüm sporcularımıza başarılar diliyoruz.

Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası - Türkiye Yıldızlar Satranç Şampiyonası - Türkiye Emektarlar Satranç Şampiyonası

pcs 1919

pcs 1749

pcs 1808

xah 5082

img 1749

xah 5053

xah 5043

xah 5280

xah 5291